Сергій Борзов: «Дорога президентів» Р-08 Немирів - Ямпіль відремонтована — 116 км за 90 днів! (Пресслужба ОДА)

Сергій Борзов: «Дорога президентів» Р-08 Немирів - Ямпіль відремонтована — 116 км за 90 днів! (Пресслужба ОДА)
  • 4000 км доріг державного значення та 158 штучних споруд відновлено в Україні завдяки програмі Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» у 2020 році.

Цьогоріч у планах відремонтувати 4500 км та понад 160 понад штучних споруд. З них лише у Вінницькій області - 175 км доріг.

Про це сьогодні на відкритті дороги Р-08 розповів заступник голови Укравтодору Андрій Івко: «Р-08 – це 116 км за 90 днів – ремонт виконано якісно та у стислі терміни з використанням сучасних технологій та забезпеченням відповідних вимог щодо освітлення, облаштування узбіч тощо.

Відновлення саме цього об’єкта було надважливо, адже через ділянку Р-08 пролягає основний маршрут Київ-Кишинів. Уже йдуть підготовчі роботи до будівництва мосту Ямпіль-Косеуць. Наразі тривають перемовини з профільним міністерством Республіки Молдова стосовно точки з’єднання, прикордонних пунктів».

Р-08 – Немирів-Ямпіль - у народі назвали «дорогою президентів» після зустрічі президентів України і Молодови у січні 2021 року. «Тоді Володимир Зеленський назвав проект будівництва нового мосту Ямпіль-Косеуць своєю «амбітною ідеєю». І вона стала реальною – 1 серпня уже розпочали роботи.

Для Вінниччини - це наймасштабніший об’єкт «Великого будівництва».

До речі, 27 серпня у Кишиневі, під час святкування Дня незалежності Республіки Молдова, у ході зустрічі Президента України Володимира Зеленського та Президента Республіки Молдова Майї Санду досить високо оцінили реалізацію проекту будівництва дороги та мостового переходу на кордоні держав»,- зауважив голова облдержадміністрації Сергій Борзов.

 

Важливо, що компанія «Автострада», яка ремонтувала «дорогу президентів» і будуватиме міст, зареєстрована у Вінницькій області, тож сплачує податки саме тут. Та відповідатиме перед людьми за якість проведених робіт.

Тільки на Р-08 було задіяно понад 2 тисяч робітників – працювали цілодобово. А з них 90% - це вінничани. А значить – є робота для людей.

Зрештою, новий міст чекали десятки років - по обидва боки Дністра.

Сергій Борзов наголосив: «Велике будівництво» – це те, що насправді давно потрібне людям. І те, що працює.

«Є результат! Це не «показуха» влади - це робота українців для українців. Хто раніше їздив по Р-08, різницю відчує. Повірте. Я по області їжджу постійно - знаю все про наші дороги. «Зшиваємо» область новими. Як державними, так і місцевими. Не все одразу. Але «Велике будівництво» Володимира Зеленського працює!- резюмує голова ОДА.

 

 

 

 

 

keyboard_arrow_up