Що таке громадське місце та куди тепер заборонено ходити без маски

Що таке громадське місце та куди тепер заборонено ходити без маски
  • Згідно з новими правилами карантину, з 6 квітня в Україні заборонене перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора. Що вважається громадським місцем і де діятимуть ці умови?

Досі обов'язковий масковий режим не був закріплений офіційно, однак у деяких регіонах жителі повинні були одягати захисні маски при вході в магазини, аптеки та інші відчинені заклади.

І хоча купити маски чи респіратори складно, адже вони відсутні у великій кількості в аптек, з 6 квітня уряд заборонив українцям виходити в усі громадські місця без цих засобів захисту.

Що таке громадське місце за законом

У законодавстві це визначення закріплене в законі, який забороняє вживати тютюнові вироби в громадських місцях:

Відео дня

Громадське місце – частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під'їзди, а також підземні переходи, стадіони.

Це визначення досить вузьке й практика покарання за куріння показує, що воно не поширюється на парки, сквери або частини вулиці, де люди вільно курять.

На карантині й так заборонене відвідування спортивних та дитячих майданчиків; парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин 1 особою та в разі службової необхідності.

Громадське місце: що це таке та куди тепер заборонено ходити без маски - фото 396025

Куди не можна виходити без маски на практиці

Поліцейські в коментарі ВВС News Україна розповіли, як для себе розуміють поняття "громадського місця" у світлі режиму носіння масок.

Громадське місце у розумінні поліції – це всі місця у публічному просторі, де можуть збиратись люди. Це не тільки ті місця та приміщення, які визначені для заборони куріння, – наголосив представник поліції.

Правоохоронці вважатимуть громадськими місцями частини парків та скверів, лавочки на вулицях і в парках, просто тротуари та частини вулиці. Сюди ж входять всі зупинки громадського транспорту.

– Умовно кажучи: вийшов з дому і по дорозі до магазину – ти вже у громадському місці. Фактично, це всі місця поза приватним житлом, – йдеться у коментарі. Саме так у поліції планують трактувати поняття "громадські місця", де буде необхідно одягати захисні маски.

Опитування

Чи дотримуєтеся ви режиму карантину?


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юрий Бочков

    нехай поліція поїде по набережних   зокрема  на БАРСЬКОМУ  міікрорайоні люди з дітьми  сімьями  без масок гуляяння масове
  • user

    "Громадське місце у розумінні поліції" - тобто закони до сраки, бо поліція собі там шось зрозуміла. Цікаво як ці всі штрафи будуть оскаржуватись в суді?
  • vasa defrar

    и кто это будет контролировать?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up