Що кажуть "комуняки" і "фашисти" про бійку у центрі Вінниці?

Що кажуть "комуняки" і "фашисти" про бійку у центрі Вінниці?
  • Літні люди і прибічники компартії зібрались у понеділок на Європейській площі, щоб відсвяткувати «Першотравень»;
  • Молодики у масках почали забирати у них прапори з комуністичною символікою;
  • Зав’язалася бійка. Втрутилася поліція

У мережі з’явилося відео сутички біля вежі. «О 10 годині на Площі Європейській зібралися близько півсотні людей із нагоди 1 Травня — Міжнародного дня солідарності трудящих. На них напали невідомі люди в масках», — написала під відео користувач Тетяна Щербатюк.

У ролику видно, як хлопці спортивної статури, у масках, намагаються завадити проведенню мітингу: забирають у прихильників комунізму прапори з написами «Союз лівих сил», «Наша мета — соціалізм». Натовп розбороняє поліція. У кадр потрапив навіть момент, коли поліцейський застосував проти одного з молодиків балончик.

Відео дня

Деякі люди похилого віку у відповідь били хлопців.

«Фашисти!», «Бандерівці», — кричали пенсіонери на молодих людей. За кілька хвилин правоохоронці відтіснили хлопців від вежі у сторону міського суду. Деякі з прихильників «Першотравня» горлали у бік молодиків, щоб ті повернулися і продовжили бійку. «Где пацаны», — цікавився один з мітингувальників, ймовірно, очікуючи підмогу зі сторони комуністів.

«Працівники поліції відтіснили з натовпу молодиків та змусили покинути територію проведення мітингу.Серед учасників інциденту постраждалих не зафіксовано. Дана подія внесена до журналу Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян. Поліцією встановлені учасники події, їх діям буде дана правова оцінка. Проводиться перевірка», — повідомляють в прес-службі вінницької обласної поліції.

Що кажуть молодики

Один з лідерів громадської організації «С14» (Січ), представники якої були помічені серед нападників, прокоментував інцидент.

— Ми заздалегідь знали про проведення цього мітингу, — каже Роман Костишин. — Знали, що його організовує Іван Бондарчук. Він очолює організацію «Україна-Росія» та є одним з керівників партії «Союз лівих сил». Колись у нашій з ним розмові він сказав, що вважає анексію Криму вільним волевиявленням, а не окупацією. І загалом висловлював проросійські погляди. Ми прийшли на мітинг, щоб поспілкуватися з ним, але цього зробити не вдалося, бо Бондарчук сховався за спинами пенсіонерів.

Роман розповів, що хлопці з «С14», а також активісти «Правого сектору» та футбольні фанати намагалися забрати з рук мітингарів прапори з комуністичною символікою. Зав’язалася сутичка.

— Пенсіонери кричали у нашу сторону, щоб ми йшли в АТО і нам там руки-ноги повідривало, — каже Костишин. — Було дуже неприємно це чути, особливо тим, хто справді воював на Сході України. Поліцейські відтіснили нас і все закінчилося.

Хлопець зазначив, що у них є інформація, ніби пенсіонери отримували по 70 гривень за участь у мітингу.

Що кажуть комуністи

Одна з учасниць мітингу, пенсіонерка Ольга, розповіла, що коли вона прийшла на Європейську площу, то захід вже проходив. Каже, що люди зібралися, щоб покласти квіти до меморіалу солдатам, які загинули у ході Другої світової війни.

— Ми побачили, як зі сторони міськради просто до нас ідуть близько 40 молодих людей, яким не більше 18 років на вигляд, — каже жінка. — На обличчях у всіх були медичні маски. Одну я навіть потім підібрала з землі, вона у мене є. Вони напали на нас і на поліцію. Це я подзвонила на «102» і сказала диспетчеру, що міліцію б’ють.

Ольга говорить, що після того, як поліцейські прогнали молодиків, мітинг було продовжено. Те, що учасники отримали гроші за мітинг, заперечила.

Колишня голова обкому КПУ Вінничини Лідія Закусілова сказала, що не вважає соціалістичні лозунги пропагандою тоталітаризму.

— Ми прийшли відзначити 1 травня та висловити свою позицію владі щодо невтішного стану країни. Це був мирний мітинг, але нам намагалися завадити його провести. У нас не було жодної комуністичної символіки, бо знаємо, що діє закон про декомунізацію. Ми думаємо, що соціалістичне суспільство — найгуманніше для звичайного робітника, — каже Лідія.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (41)
  • Искра

  • Таварисч

    Только массовые расстрелы спасут Родину!
  • БМВ

    симоненко!! памаги!! введи пенсионные войска !!)))
  • Александр Балаганов

    Неужели никто не соображает,что данные провокации организовывает власть,дабы люди были отвлечены и не видели низкий уровень жизни,коррупцию и сплошное воровство бюджетных денег.Кроме того полную импотенцию правительств и Яценюка и Гройсмана.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up