Щедрий вівторок: добрі справи, які ви можете зробити цього дня

Щедрий вівторок: добрі справи, які ви можете зробити цього дня
  • В Україні сьогодні, 3 грудня, вдруге пройде Щедрий Вівторок, або День добрих справ.
  • Це аналог глобальної акції добрих ініціатив GivingTuesday, яка зародилася в США. 
  • Учасники роблять добрі справи, влаштовують акції на користь некомерційних організацій і стають благодійниками.
  • Щедрий Вівторок (англ. Giving Tuesday) — Всеукраїнський день добрих справ у рамках глобального руху Giving Tuesday. Цього дня мільйони людей у понад 154 країнах світу влаштовують акції на користь благодійних організацій, розповідають про це в соціальних мережах із закликом робити добрі справи. У 2018 році Україна вперше приєдналась до міжнародної благодійної спільноти і стала 154-ю країною, яка долучилась до Giving Tuesday. 

Щедрий вівторок: чим можна поділитися

Часом

Відео дня

Щоб зробити добру справу не обов'язково витрачати кошти. Можна стати волонтером та долучитися до різних ініціатив. 

Можна написати лист на передову солдатам.

Можна стати донором крові – це врятує комусь життя. 

Принести до притулків речі, ковдри. 

Візьміть тварину з притулку або вулиці, або пригостіть їх ласощами. 

Талантом

Ти вмієш гарно робити зачіски чи манікюр? Прийди в будинок для престарілих чи дитячий будинок та допоможи їх жителям з наведенням краси.

Можливо є сім'ї, які не мають пральної машинки і ви можете їх попрати речі. Чи просто допомогти по господарству старенькій сусідці.

Грошима

Маєте фінансову можливість? Виділіть кошти для благодійності. Їх можна надіслати тим, хто потребує операції чи спеціальним організаціям, які допомагають людям.

Маєте гроші і час — пригостіть сусідів фруктами чи купіть їм олії.

Насправді, таких справ можна перерахувати безліч — головне ваше бажанні і ви самі зрозумієте, як долучитися до Щедрого вівторка.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ромуальдо

    Без америки і тут справитися не можемо?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up