Руслану підрізали крила. Як готували лебедів, щоб випустити в паркове озеро

Руслану підрізали крила. Як готували лебедів, щоб випустити в паркове озеро
  • Працівники парку наповнили лебедине озеро водою і побудували для птахів нове гніздо.
  • Лебедю Руслану підрізали одне крило, щоб не тікав. Лебідку не чіпали.
  • Цієї зими птахи зимували в «Зоодворику» парку Горького в загоні для качок

Сьогодні, 5 квітня, з самого ранку працівники парку наповнювали паркове озеро водою. Завтра в нього запустять лебедів.

Пара лебедів та сама, що жила на озері у минулому році – Руслан і Людмила.  Птахи оселяться у відремонтованому після зимівки гнізді.

Відео дня


- Минулі роки возили лебедів на зимівлю в вінницький зоопарк, - розповідає завгосп парку Горького Юрій Приймак. – Після таких зимівель вони виглядали наче побували у Бухенвальді (прим. автора Бухенвальд – один з найбільших концентраційних таборів у часи Другої Світової війни). Цієї зими залишили їх в Зоодворику. Перезимували нормально і виглядають зовсім по іншому.
У Зоодворику птахи зимували в загоні для качок. На ньому навіть табличка залишалась стара.

За словами працівниці Зоодворика, відвідувачам вони подобались, поводились не агресивно.
- Сьогодні зранку лебедю Руслану обрізали одне крило, - розповідає дівчина, що працює в Зоодворику. – Це для того, щоб він нікуди не тікав, коли його переселять в озеро. Крила лебідці не чіпали, вона поводитиме себе так само, як самець.



 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Yuzkiv Sergey

    А чому зіпсували репутацію? Не можливо зіпсувати те чого немає. Подивіться в яких умовах живуть хижі звірі(вовки, бурі ведмеді),-сучасний концлагер...
  • Олексій

    Ну ось, на рівному місці, ви розповсюдили плітки і зіпсували ділову репутацію вінницького зоопарку. І для чого це?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up