Розвалюється будинок. Мати-одиначка просить у міськради грошей на ремонт

Розвалюється будинок. Мати-одиначка просить у міськради грошей на ремонт
  • Дім вінничанки Лесі Вечірко на Старому місті не витримав снігопадів та поступово розвалюється.
  • Мати-одиначка опинилася в скрутному становищі: на ремонт потрібно 128 тисяч гривень, яких вона немає.
  • Звернулася до міської влади за допомогою, і отримала тільки п’ять тисяч гривень. Чому не дали всю суму?

До редакції «20хвилин» звернулася вінничанка Леся Вечірко. Жінка розказала, що через торішні снігопади її дім став розсипатися.

— У мене стали намокати стіни, частково посипалася глина. І разом з цим стали осідати балки, які підтримують дах.

Приватний будинок, в якому живе жінка, знаходиться на Альтмана,20. Це дім, що поділений на кілька господарів, а її житло займає 13 квадратних метрів.

Відео дня

Ліве «крило» її крихітного дому — все побите. А у одній зі стін величезна діра, через яку можна роздивитися, що всередині кімнати. Покрівля будинку вже нахилилася, і як розказала Леся Вечірко, ремонт потрібен терміново:

— Мені порахували, що на ремонт стін та покрівлі потрібно щонайменше 128 тисяч гривень. Розумієте, я — мама-одиначка, отримую соціальні виплати на дитину, трохи сама підробляю. Так відкладаю гроші, щоб робити поточний ремонт житла — переробила газ, трохи стіни поремонтувала. Але цю сотню тисяч… я ніколи не назбираю сама. А кредит чи у борг мені таких грошей не дадуть, — розповіла жінка.

Для неї останньою надією стала матеріальна допомога з міського бюджету: Леся звернулася до «Прозорого офісу», пояснила проблему та отримала підтвердження, що її прохання розглянуть на виконкомі міської ради.

Але в лютому жінці виплатили тільки 5 з 128 тисяч гривень, що необхідні для ремонту дому.

— Це крапля у морі. Якщо я не зроблю ремонт до осені, то стіна рухне та піде повністю весь дах. І з дитиною залишусь на вулиці.

Запитали у керівниці департаменту соціальної політики Валентини Войткової чому жінці, яка є мати-одиначкою та живе у аварійному будинку не виплатили всю суму?

— Ми знаємо про її проблему. Леся Вечірко зверталася зі зверненням і до міського голови, і до нас. Пояснили їй, що нікому заявлену суму повністю не відшкодовуємо. Адже людей з проблемами дуже багато, комісія по призначенню матеріальної допомоги ретельно вивчає кожну ситуацію, — сказала Войткова. — У пріоритеті допомогти людям, які мають онкозахворювання, інвалідність, потребу в складних операціях. Але навіть їм не можемо виділити всю суму. Аби охопити якомога більше вінничан — робимо часткові виплати. Єдине, що можу порадити цій жінці — звернутися знову на комісію, щоб її випадок повторно розглянули. Але всю заявлену суму вона не зможе отримати.

На сайті міськради знайшли рішення, де вказано, що Вечірко Леся Юріївна отримала 5560 гривень матеріальної грошової допомоги. Разом з нею суми від 100 гривень і до 61 тисячі гривень отримали ще 266 вінничан. Загальна сума — 633 тисячі гривень.

Читайте також:

Фото та відео: Володимир Філатов

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (120)
  • Юрий Пархомчук

    Журналісти РІА походу налажали і підставили жінку. Хотіли як краще, а получилось як завжди. Зрозумів так, що в неї дві кімнати: в одній живе з дитиною, а друга розвалена, та що на фото, яка тягне довалитись всю хату. Але журналісти для картінки дас іс фантастіш і трешу дали фото лише розваленої половини. І в результаті жінка відгрібає як нечупара і бомж.
    Валерій Чудновський, так все і є?
  • Sveta Nikitina

    ДА  добрые у нас люди  аж жутко. А когда депутаты  себе помощь выписуют по миллиону никто не возмущается.
  • Грицько Штахета

    Терміново треба продать цю халабуду, або здать в оренду якимсь дурнуватим студентам з глухого села. А самій з дитиною треба їхати в Київ і купувати там на Троєщині якогось сарая. В Києві і освіта для дитини краще буде, і підзаробити більше шансів, і коли той сарай через рік завалиться - в Києві людей (і лохів) більше, точно допоможуть якщо гарно проситися. А якщо навіть і не допоможуть - завжди можна вернутися, тут дурнуваті студенти з глухого села за цей час ту хату підмажуть і поремонтують, вони ж не тварини щоб майже на вулиці жити.
  • Таня

    По перше,подвір'я прибрати можна,маючи сенсорний телефон можна було замінити і не одним мішком цемента,а ще за такі гроші як її виділила держава можна було купити більш достойний будинок ніж цей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up