Різдво 25 грудня, а не 7 січня. Змінили дати державних свят в Україні

Різдво 25 грудня, а не 7 січня. Змінили дати державних свят в Україні
  • Верховна Рада 14 липня проголосувала за зміну дат трьох державних свят. Йдеться про Різдво Христове, День української державності та День захисників і захисниць України. 

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram-каналі.

Тепер Різдво в Україні офіційно святкуватимуть 25 грудня. На 15 липня із 28 перенесли День української державності. А День захисників і захисниць України відзначатимуть 1 жовтня.

«Цей закон підпишуть після 28 липня, тому ще в цьому місяці День української державності буде 28 липня»,  — додав Железняк.

Відео дня

Довідка

24 травня Православна церква України (ПЦУ) офіційно повідомила про рішення перейти на новоюліанський календар з 1 вересня 2023 року. При цьому наголошується, що парафії і монастирі, які бажають дотримуватися старого календаря, матимуть цю можливість.

Таким чином із 1 вересня 2023 року більшість християн України почнуть відзначати релігійні свята за новим календарем. Зокрема, Різдво святкуватимуть 25 грудня, а не 7 січня, день Святого Миколая 6 грудня, а не 19 грудня, Водохреще 6 січня, а не 18 січня. Водночас не зміниться дата святкування Великодня та деяких інших свят.

 

Читайте також:

Бердвочинг — чудовий відпочинок та хоббі. Що це таке та як долучитися?

Одяг вінничан початку ХХ століття: у краєзнавчому музеї відкрилася тематична виставка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ярослав Билан

    Імітація діяльності в більшості випадків, ще деякий відсоток суто провокативних рішень з поганими наслідками. Але ж... Свою зарплатню ж треба якимось чином відробляти...
  • Ольга Додончук-Вознюк

    Тоді нехай собі дати народження в паспорті змінять….А можливо і ще хтось захоче….Цікаво що зміниться після такого ,можливо влада краща стане…
  • Світлана Тимошенко

    Немає розуму, рахуй поїхала криша у міняйлів.
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up