Рейдерське захоплення заводу: тітушки, спецназ і штурм. Репортаж 20minut.ua

Рейдерське захоплення заводу: тітушки, спецназ і штурм. Репортаж 20minut.ua
  • Сьогодні, 13 травня 2019 року, у Вінниці близько декількох сотень чоловіків захопили консервний завод.  
  • Поліція готує штурм.
  • Дивіться фото та відео з місця.

Наш журналіст веде репортаж з місця події. 

На території консервного заводу за адресою вулиця Дубовецька, 29 зараз перебувають, за словами людей, близько 300 чоловіків. Наразі молодики знаходяться за парканом. На місці також багато озброєної поліції.

За словами керівника Вінницького відділу поліції Сергія Синявського, правоохоронцям оголосили тривогу. Збираються всі підрозділи поліції.

Відео дня

 


Територія біля заводу нагадує поле бою. Там розкидане каміння на землі. На місці люди розказують, що молодики кидали каміння по людях та по машинах.

Місцеві активісти, тобто люди, які зібралися тут, висувають претензії до головного поліцейського Вінниці Сергія Синявського. Активісти зазначали, що попереджували заздалегідь по рейдерське захоплення.

— Так, попереджували.  Але ми не могли знати про конкретний час. Поліція піднята по команді, — каже Синявський.

Приїхали багато правоохоронців в шоломах та бронежилетах.

Є інформація, що люди, які стоять за парканом готові до перемовин. Про це розповіли активісти. Наразі з-за паркану чути викрики нецензурною лексикою.

Повідомляють, що поліція готується до штурму.

За інформацією нашого джерела, поліція отримала команду здати зброю.

Оновлена інформація на 21:40 година

На місце прибули КОРДівці.

Наразі поліцейські, їх вже близько 250 чоловік, одягають бронежилети.

О 21:50 поліцейські отримують інструктаж. Попереду вже поставили авто КОРДу. Цивільних і журналістів попросили відійти:

Поліція отримує інструктаж: одні наступають; інші видьоргують людей.

Підійшов чоловік. Каже що тітушки тікають з іншої сторони заводу.

- Йдіть туди! Вони сідають в автомобілі і тікають, - каже він.

О 22 годині розпочався штурм:

На території заводи якісь люди є. Намагались взяти коментар. Сказали, що потрібно було вдень приходити.

Синявський кричить всім цивільним і без касок відійти. Кілька груп КОРДівців будуть заходити з флангів.

Нашому журналісту вдалось опинитися серед тітушок, які захопили завод:

З фланга чути постріли. Ламають ворота на територію заводу та з собаками заходять КОРДівці.

Заїхали декілька автозаків.

- Всім дали втекти, а тоді захват проводять, - коментує чоловік.

О 22:30 годині автозаки виїжджають з території:

Виходять бійці КОРД. Кажуть що деяких погрузили в автозаки.

Офіційний коментар поліції

О 23 годині прес-офіцер поліції Вінниччини Анна Олійник повідомила, що спроба рейдерського захоплення підприємства припинена вінницькою поліцією із залученням спецпризначенців та бійців КОРДу.

- Затримано близько 50 осіб. Наразі вони доставляються до відділів поліції для встановлення особистих даних та усіх обставин з подальшою правовою кваліфікацією їх дій. Більше інформації - згодом, - зазначає Олійник.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (88)
  • Олександр

    Завод під банкрутством вже багато років. Власник  довів до банкрутства, недопускав ліквідатора до нерухомого майна і сам особисто здавав майно тишком-нишком в оренду. Ліквідатор підписав контракт з охоронною фірмою, а та в свою чергу забезпечила схоронність майна.  Істина одна. І раніше або пізніше вона стане явною.
  • Андрей Кривонис

    Мне вопрос к военкомату и спец- службам что этот зброд тут делает.это же провокаторы их через шмон всех и проверить боеспособность рыл.и вперёд под военный оркестр или на сепарство и на баланду.
  • Dima Koroliyk

    Дали почти всем убежать и начали штурм взяли хер пойми кого. Правильно!! Тут вопрос то стоял в другом. Сначала перед тем как штурмовать нужно было выяснить чьи люди приехали отжимать завод, и можно их вообще штурмовать или нет. А то бы как наштурмовали на свою голову, а оказалось бы что тех рейдеров трогать было и нельзя. Вообщем можно цитировать "Гівно ти а не самурай !"
  • Олег Полищук

    Немає вже Ягуара.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up