Рейд по вінницьким магазинам: де продають алкоголь неповнолітнім і як за це карають

Рейд по вінницьким магазинам: де продають алкоголь неповнолітнім і як за це карають
Сьогодні, 12 січня, у Вінниці активісти шукали магазини, де продають алкоголь та цигарки неповнолітнім. Порушникам робили попередження та лякали штрафами.

Всеукраїнська акція “Відповідальність починається з мене!” проходила сьогодні у Вінниці. Активісти, які ще не досягли повноліття, пробували придбати у магазинах алкогольні напої або цигарки. Якщо їм це вдавалося, поліцейські заходили всередину та робили попередження продавцям за їх неуважність та розповідали про відповідальність, яку вони понесуть у випадку порушення. Також на двері торговельних закладів клеїли ось такі наліпки.

Активісти розповіли, що планують перевірити п`ять магазинів.

Відео дня

- Протягом 2015 року виявлено 105 фактів продажу неповнолітнім особам алкогольних напоїв та тютюнових виробів, - каже інспектор відділу превентивної діяльності головного управління національної поліції Вінницької області Володимир Бойко. - І близько 170 тисяч гривень було сплачено державі у якості штрафів. Позбавлено ліцензії 14 точок роздрібної торгівлі цими товарами. На 23 особи було складено адміністративні протоколи за статтею 156 адміністративного кодексу.

- Продавець сплачує штраф у розмірі 510 гривень. Розмір штрафу може збільшитися до 1700 гривень, - каже Володимир. - Це залежить від повторності. Далі рішення ще приймає податкова, вона виносить свій штраф — близько 6800 гривень.

Штраф буде сплачувати безпосередньо продавець, адже саме він вчиняє правопорушення. Задача керівництва торгового закладу — донести до реалізаторів інформацію про відповідальність перед законом.

- Більшість злочинів неповнолітні скоюють у стані алкогольного сп'яніння або під дією інших психотропних речовин, - говорить поліцейський.

Акція “Відповідальність починається з мене!” проводиться за підтримки Департаменту соціальної та молодіжної політики та поліцією Вінницької області.

- Кожен з нас повинен відповідально відноситися до своєї роботи, - каже координатор акції Микола Кобися. - Потрібно думати, потрібно дбати про своє здоров'я та оточуючих. Плануємо проводити такі рейди кожного місяця.

Previous Next

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Дарья

    Там такі дівахи, що по ним і не скажеш, що їм ще немає 18 років.

    Анонім reply Дарья

    Чесно кажучи, "дівахам" узагалі краще утриматися як від цигарок, так і від алкоголю.
  • Анонім

    давайте вообще сделаем вход в магазины по паспортам
  • Анонім

    Для таких рейдов, нужно подбирать соответствующих несовершенолетних...а не барышню с 3 размером...
  • Панасюк Евгеній

    "планують перевірити п`ять магазинів" що таке 5 магазинів для Вінниці? Може для села із населенням 1000 чоловік це була б суттєва перевірка - а в Вінниці треба влаштувати рейд на мінімум 50 магазинів!

    Анонім reply Панасюк Евгеній

    какие заказали ,такие и проверят
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up