Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна

Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна

Цей рецепт журналістка знайшла у «кухарському» записнику сестри, який так і називається – «Мамина паска». Він звичайний. Нічого зайвого

Запах пасочок, які мама дістає із духовки, — це запах Великодня і дитинства. Не пошкодуйте часу, приготуйте. Вийде значно смачніше від магазинних кексів.
 

Для «Маминої» паски знадобиться:


Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна, фото №1 на сайті 20minut.ua  8 яєць
  4 склянки цукру
  1 літр молока
  100 грамів дріжджів
  250-300 грамів масла
  Борошно (стільки, щоб тісто було       еластичне, але не густе)
  Пачка світлих родзинок
  Ванілін  

 

 

Відео дня

 

Яйця з цукром збиваємо. Додаємо тепле кип’ячене молоко. Воно має бути обов’язково домашнє (не з магазину). Дріжджі вже мають підійти у невеликій кількості теплого молока. Додаємо акуратно їх до усієї яєчно-молочної маси. Потім вливаємо розтоплене заздалегідь масло.

Далі поступово додаємо борошна стільки, щоб тісто було еластичним, але не густим. У мене це – шість спеціальних черпаків для сипучих продуктів. Та коли борошна досить, зрозуміє кожна не лінива до випічки хазяйка. І скільки вимішувати, теж знає. Як кажуть у народі, «до першого поту».

Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна, фото №2 на сайті 20minut.ua

Тісто підходити має у теплому місці години дві. Ховайте його від протягів і накривайте «вафельним» рушником, щоб дихало. Коли підійде, додаємо світлі родзинки, замочені заздалегідь у кип’ятку, і ванілін.
Можна пофантазувати з курагою, шматочками шоколаду чи зернятами. Але не переборщіть. Від зайвого начиння паска може просто не зійти, як слід, або порепатися.  

Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна, фото №3 на сайті 20minut.ua

Після додавання ізюму ще раз вимішуємо, але легше. Знову даємо тісту постояти, доки зійде. Далі – у форми. Наповнюємо їх на третину і чекаємо ще півгодини. Перед випіканням змащуємо верх пасок збитим яйцем чи одним (зекономленим із восьми потрібних яєць) жовтком.  
Випікати паски треба у розігрітій до 200-180 градусів духовці. Коли підійде, регулюємо температуру.

Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна, фото №4 на сайті 20minut.ua   Якщо духовка сильно пече знизу, а паска ще погано підійшла, - можна підставити під деко з формами ємність з водою. Це не дасть підгоріти „підошві”. Якщо, навпаки, ваша духова шафа із сильним   підігрівом зверху, і кірочка швидко   засмажується, можна накрити паски   звичайним папером, змоченим у воді.
 

 

Вийде шість середнього розміру пасок. Якщо не купили готової помадки, можна зробити самій. Збийте міксером три білки із двома ложками цукрової пудри. Змащуйте, коли паски остигнуть.

Смачного Великодня!   
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next
    Що мамина, що  від бабці, що дружини чи сестри, паска вона завжди була паска і сама найсмачніша. Головне щоб вона була зроблена з любов'ю і повагою.

keyboard_arrow_up