Реконструкція Замостянської: зрубали останні дерева та привезли плити для трамваїв

Реконструкція Замостянської: зрубали останні дерева та привезли плити для трамваїв
  • Масштабні ремонти на Замостянській (колишня вулиця 50-річчя Перемоги) почалися з 23 квітня.

  • І за цей час зняли старий асфальт, частково замінили труби. Та зрубали всі старі дерева на алеї в напрямку від Будинку офіцерів і до стадіону «Локомотив».

  • Незабаром змінять рух трамваїв на цій вулиці, колію для котрих будуть також міняти.

Із квітня триває реконструкція вулиці Замостянської. За планом роботи розділили на дві черги: оновлення бульвару завершиться в 2019 році.

Нині триває ремонт 1-ої черги вулиці — від Будинку офіцерів до вулиці Стеценка. Робітники зняли старий асфальт, частково замінили зливову каналізацію на цій вулиці, замінили водогін. Та знесли старі дерева, яким, за словами міських чиновників, вже понад 50 років.

Підготовчі роботи виконували працівники приватного підприємства «Велес+», за що отримали 801 тисячу гривень. Надалі генпідрядником реконструкції є товариство «Шляхбуд», яке перемогло на тендері та отримає 74 мільйона 799 тисяч гривень.

Відео дня
blockquote>

Сьогодні, 12 червня, рубали останні дерева, які були навпроти входу в Центральний міський стадіон.

— Укотре кажу, що старі дерева потрібно було зрізати, адже там тривають капітальні роботи. Робочі замінюють зливову каналізацію, водогін. Частково там проходять  теплотраси, що потребують заміни, — сказав директор департаменту комунального господарства Володимир Ніценко. — Ті дерева, які були на Замостянській, були хворі та могли б зеленіти ще до трьох років. Замість них висадимо граби та сакури. Їх буде на третину більше, ніж було старих дерев на проспекті.

Крім того, незабаром на частині проспекту почнеться реконструкція трамвайних колій. Вже привезли плити для влаштування «оксамитового шляху».

— Плити для колії на площі Гагаріна замовляли у львівського підприємства, але нині вартість їх послуг та доставки у Вінницю здорожчала в кілька разів. Тому вирішили замовити плити для «оксамитового шляху» у вінницького підприємства — заводу «Поділля-Залізобетон», — розказав гендиректор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко.

Він додав, що під час реконструкції колії прокладуть реверсний шлях, як це було під час реконструкції площі Гагаріна. Схему руху ще узгоджують у мерії.

Нагадаємо, загальну вартість реконструкції вулиці Замостянської оцінюють у 183 мільйони гривень. За ці кошти повністю замінять комунікації, електромережу, тротуари, дороги та колії від Будинку офіцерів до 45-го заводу. Оновлення бульвару мають закінчити за два роки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Вінничанин

    В назві статті присутнє словосполучення "зрубали останні дерева". По перше не зрубали, а зрізали. По друге не останні. Там ше є два "прольоти" до БК Зарі.
  • Юрий Гуд

    Чого ви ноїте? Все правильно роблять! На Космонавтів класно реконструкцію зробили, нехай і тут зроблять.

    Николай Энэми reply Юрий Гуд

    Это конечно классно, но какими темпами это делается? Куча людей делала последний кусочек дороги малюсенький на Космонавтов месяц. А за мост я уже вообще молчу.

    Задунайский Торонтуй reply Николай Энэми

    Чего молчать. Путин сказал - Путин сделал.

    Николай Энэми reply Задунайский Торонтуй

    Честно *

    Николай Энэми reply Задунайский Торонтуй

    Чесно, так поhui, что аж неудобно
  • Natik Natik

    А дерева що заважали реконструкції?

    Новини Вінниці на 20хвилин reply Natik Natik

    сподіваємось, що нові дерева будть кращі 😉

    Олексій reply Новини Вінниці на 20хвилин

    Через 20 років, можливо..

    Вася reply Олексій

  • Порошок

    Хотілось би бачити при реконструкіії, сучасні металеві оцинковані опори для контактної мережі замість цих бетонних одоробал. Пандуси на переходах, щоб були відгороджені стовпчиками від кретинів на відрах, які полюбляють безкарно їздити по тротуарах, підвищені пішохідні переходи, освітлення на пішохідних переходах. Дроти прибрані під землю, фасади будинків пофарбовані. Треба до цього підходити комплексно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up