«Реанімували» потопаючого. У Вінниці провели показові навчання (ВІДЕО)

«Реанімували» потопаючого. У Вінниці провели показові навчання (ВІДЕО)
  • У зв’язку з потеплінням та початком льодоходу збільшується ризик загибелі людей в річках.
  • На базі групи водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення вінницькі рятувальники провели показові тренування із порятунку людини, яка провалилася під кригу.

Спеціально для колег-надзвичайників  першого та другого державних пожежно-рятувальних загонів вінницького гарнізону водолази на практиці продемонстрували підступність криги в період потепління. Саме на елементарних правилах порятунку базувалися дані навчання.

Двоє водолазів-рятувальників імітували можливі ситуації, в яких може потрапити людина, що випробовує лід на міцність, нехтуючи всіма застереженнями Служби порятунку.

Відео дня
v class="video-block">

— Вийти неушкодженим із крижаної «пастки» реально, якщо володіти знаннями та навиками, — зазначає начальник аварійно-рятувального загону Євген Кобчук.

Присутнім нагадали основні методи порятунку використовуючи підручні засоби, палицю, рятувальне коло та мотузку, а  також, спосіб самопорятунку із крижаної «пастки».

Після показових навчань лікар водолазної групи, за допомогою манекена продемонстрував, як надавати домедичну допомогу при випадках утоплення та переохолодження людини до прибуття бригади екстреної медичної допомоги. Отже, кожен присутній на навчаннях надзвичайник мав змогу не лише вдосконалити свою професійну майстерність з порятунку людини, що стала «заручником» крижаної води, а й мав змогу «реанімувати» потопаючого.

 

Читайте також:

Алкогольні отруєння, побої та суіцидальні наміри. Кому на свята викликали швидку

Штормовий вітер. На Вінничині оголосили попередження І рівня небезпеки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up