Раритетний тролейбус знайшли у вінницькому дворі

Раритетний тролейбус знайшли у вінницькому дворі
На вулиці Пирогова знайшли кузов старого тролейбуса в одному дворі. Виявляється, це єдиний тролейбус серії ЗИУ-5, який хоча б частково зберігся у Вінниці.

У п’ятницю, 2 січня 2015 року активісти сайту «Вінницький тролейбус» випадково натрапили на старий кузов раритетного тролейбуса серії ЗИУ-5.

У дворі п’ятиповерховок на вулиці Пирогова тролейбус стояв весь час на видноті. До сьогоднішнього дня вважали, що таких тролейбусів не збереглося.У дворі кузов тролейбуса служив сараєм. Його стан жахливий. Активістам не вдалося відновити інвентарний номер та потрапити у середину.

Наприкінці 60-х років минулого сторіччя вінницькими вулицями їздило 46 тролейбусів такої марки. В 1982 році закінчилася експлуатація таких тролейбусів у Вінниці, - повідомляє сайт «Вінницький тролейбус».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    И тут активисты...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня 07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування photo_camera 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up