П’ятеро невідомих жорстоко побили битами активістів «Чорного комітету» (ОНОВЛЕНО)

П’ятеро невідомих жорстоко побили битами активістів «Чорного комітету» (ОНОВЛЕНО)
Ліворуч - Денис Котов, праворуч - Влад Дорош
  • Це сталося приблизно о 15:30. Місце: поблизу пам'ятного знаку Івану Богуну неподалік школи №3.
  • «Чоркомівців» Дениса Котова та Владислава Дороша побили бейсбольними битами та забризкали газовими балончиками.

Після мітингу, який відбувався 28 січня на площі Небесної сотні, побили двох вінницьких активістів. Мітинг був через конфлікт, пов’язаний з перенесенням погруддя Шевченка та встановленням на його місці пам’ятника Небесній Сотні.

Про подію написав на своїй facebook-сторінці учасник «Комітету» Андрій Вербецький. У коментарі журналісту 20minut.ua він розповів таке:

— Денису подзвонила якась журналістка, сказала, що хоче взяти коментар про діяльність «Чорного комітету», — розповідає Андрій. — Коли вони прийшли на місце, до них підійшли п’ять хлопців та попросили закурити. Наші сказали, що вони не палять.

Відео дня

Вербецький каже, що після цього п’ятеро молодиків дістали газові балончики та бейсбольні бити. Почалася бійка. Дениса та Влада били битами куди тільки можна. Після цього втекли. Андрій зауважує, що у той момент, коли все відбувалося, поряд стояла якась дівчина.

Зараз постраждалі знаходяться у лікарні.

— У Дороша перелом руки, серйозний забій ноги, плеча, головокружіння та нудота, — каже Вербецький. — У Котова розбитий ніс, багато гематом на тілі. розбита голова.

Андрій каже, що активістам «Чоркому» останнім часом надходили погрози. Вони були пов’язані з позицією організації щодо ситуації навколо меморіалу на площі Небесної сотні.

Нагадаємо, що «Чорний комітет» також боровся з нелегальними гральними закладами:

Читайте також:

Додано

Поліція відкрила кримінальні провадження

Про це повідомляє поліції Вінницької області на своїй facebook-сторінці. Пишуть, що слідчим відділом відкрито два кримінальних провадження за фактом побиття активістів. Над розкриттям злочину працює посилена слідчо-оперативна група поліції.

За фактом пограбування вінницького активіста, який звернувся з заявою до поліції, відкрито кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб). Йдеться про Дениса Котова.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

За фактом побиття другого потерпілого внесено відомості до Реєстру досудових розслідувань за статтею 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). Це про Влада Дороша.

Призначено ряд експертиз.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • З.А.Глядач

    Схоже,Дініска дуже прагне постати "постраждалим" за "переконання". Напевне він вже забув про те,як зі своїм "чортовим комітетом" гасав по місту і громив "гральні заклади"? От і прийшла "отвєтка". І ніякої політики...
  • Олег Левадный

    "Чорний комитет"...  Мдя. Скромненько так, в духе пиратской романтики периода полового созревания. Давненько я за этим праздником идиотизма не следил, отвык.
  • Пупкин Вася

    Проверьте , хде в это время был Путин ?
  • Жора

    Раньше в городе Винница были криминальные кланы, сейчас все они так называемые авторитеты стали депутатами и  уже  сидят на гос кормушке с деньгами.  Но опасны не эти авторитеты , или их еще называют братья.... Опасность представляют  их бойцы и бригадиры. Эти  головорезы как и раньше не работают, но готовы убивать и  ставить на место тех кто не согласен  с бандитскими авторитетами.... А сейчас эти авторитеты у власти, значит кто не согласен с властью тех будут отправлять в реанимацию или на кладбище.

    Бандит Янык просто детский сад против этих головорезов...

    http://h.ua/story/377720/

    https://antikor.com.ua/articles/158435-igorj_tkachuk_portovoj_vorishka_iz_vinnitsy

    Natalka Melnyk reply Жора

    так це і є орли янека. в нашому місті майдан очолювали антимайданівці. так і владарюють...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up