«Про Майдан вже забувають»: Революція Гідності – 4 роки по тому

«Про Майдан вже забувають»: Революція Гідності – 4 роки по тому
  • Сьогодні, 21 листопада, в Україні вчетверте відзначається День гідності і свободи. У цей день по всій країні шанують пам’ять героїв Небесної сотні та воїнів АТО.

Метою свята є віддання шани патріотизму й мужності громадян, які захищали демократичні цінності, права і свободи людини, національні інтереси та європейський вибір українців.

Цим ранком вінничани прийшли до пам’ятного знака Небесній сотні та загиблим героям АТО, щоб покласти квіти.

– Помаранчева революція стала рушійним механізмом, який остаточно запрацював у 2013 році. Тільки уявіть, що нам знадобилося майже десять років на прийняття рішення. Маю на увазі – євпропейський вибір, – розповідає вінничанин Микола Кривенко. – Вже чотири роки ми живемо у новій Україні. Так, вона бідна, побита, змучена, але молода. Отже надія на краще майбутнє ще є.

Цього року не було великих урочистостей. Як і великої кількості людей. На покладання квітів прийшло близько сотні вінничан. Ще кілька десятків спостерігали за цим.

– А може і добре, що немає усієї цієї помпезності. Нехай тут буде і двадцять людей, але всі вони знатимуть, чому вони тут, – говорить Марія Марченко. – Останнім часом нас все менше турбує війна на сході. Про Майдан взагалі вже забувають. Але ж з нього і починається наша свобода і гідність.

На заході були присутніми очільники міста на області, АТОвці та представники український партій. Зокрема, «Батьківщини» та «УКРОПу».

– Ми прийшли, щоб низько вклонитися тим, хто віддав за народ України найцінніше – своє життя. Я дуже сподіваюся, що майбутні покоління будуть шанувати цих героїв так само, як ми шануємо героїв Вітчизняної війни, – говорить Михайло Тищенко.








 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Задунайский Торонтуй

    Гідність - dignity, всемирный девиз пидоров.
  • Юрий Бондарук

    І Майдан забувається і обіцянки "шоколадного" вже ніхто не згадує...за що люди йшли під кулі? Як живеться сім'ям загиблих, що привели до влади цих євреїв? Де ця інформація? І, головне - люди зневірились в тому, що можуть бути зміни на краще, а це вже катастрофа для кпаїни....на жаль.
  • Гость

    Как-то все уныло. Чиновники, массовка... "надія на краще майбутнє ще є".

    Нет, чувак. Нет.

    Anonymous reply Гость

    А чиновникам пох,куди йти. Що до цього пам'тника,що до пам'ятника Лєніну...
  • Влад Максимлюк

    Вінничани вам сподобався виступ із піснею "Гіля калин"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up