«Приходьте голосувати — це безпечно». Як пройдуть місцеві вибори на карантині у Вінниці

«Приходьте голосувати — це безпечно». Як пройдуть місцеві вибори на карантині у Вінниці
Фото: vmr.gov.ua
  • У Вінниці показали, як працюватиме виборча дільниця під час карантину.
  • Будуть окремі входи-виходи, виборцям даватимуть маски, а для людей, що мають ознаки ГРВІ — відокремлені кабінки та урни.
  • До того ж на засоби індивідуального захисту і ручки витратять понад два мільйони гривень з бюджету міста.

Місцеві вибори відбудуться в умовах коронавірусного карантину. У кінці вересня Кабмін ухвалив постанову про організацію та проведення виборів під час карантину: крім паспорта у виборця має бути маска та ручка, можна буде голосувати людям з ознаками ГРВІ, але у відокремлених кабінках.

У вінницькій мерії вирішили показати, як це все виглядатиме наочно. На дільниці, що знаходиться в Управлінні статистики (Хмельницьке шосе, 15) на вході заміряють температуру та перевіряють наявність маски, ручки.

— Якщо виборець прийде на дільницю без ручки й маски, йому все дасть член комісії, — каже голова Вінницької міської територіальної виборчої комісії Дмитро Шевчук.

Відео дня

Потрапивши на територію дільниці вінничанам рекомендується дотримуватися соціального дистанціювання у 1,5 метри від інших людей, не затримуватися в приміщенні. І ще радять не приходити з малими дітьми. Біля одного стола зможе знаходитися максимально три людини. На цих виборах — без скатертин (для легкої дезінфекції поверхонь).

Усі члени комісії, за словами Шевчука, будуть в масках, щитках та рукавичках. Вхід та вихід буде розділений для виборців: тобто, заходите через одні двері, щоб проголосувати, і виходите через інші, коли вже здійснили своє волевиявлення.

До голосування будуть допускати всіх виборців, навіть тих, що мають ознаки ГРВІ.

— Якщо у людини буде виявлена температура чи ознаки респіраторної хвороби, їй буде рекомендовано звернутися до медичної служби. Ми можемо запропонувати викликати швидку, але заборонити виборцю голосувати не можемо — це конституційне право людини. Тому для таких виборців буде облаштована окрема кабінка для голосування й окрема скринька, в яку вони будуть кидати свої бюлетені. Слідкувати за цим буде окрема людина, — каже голова комісії Дмитро Шевчук. Наостанок він закликав вінничан приходити на вибори й запевнив, що «це буде безпечно».

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій міськради Олег Парфілов зазначив, що з міського бюджету витратять 2,3 мільйона гривень на засоби індивідуального захисту на день виборів.

— Буде закуплено 150 тисяч штук масок, три тисячі щитків для членів виборчих комісій дев’ять тисяч пар захисних рукавичок, 52 тисячі ручок для заповнення бюлетенів, — сказав Парфілов. — Розрахунки проведено, зараз проводиться закупівля, вже фактично завершені тендерні процедури по цих закупівлях. На день виборів виборчі комісії та виборці будуть забезпечені всім необхідним.

На цих виборах, нагадаємо, до Вінницької міськради збираються потрапити 18 партій.

Опитування

Підете на місцеві вибори 25 жовтня?

 

Читайте також:

Зійшли з дистанції. Три кандидати вирішили не боротися за посаду мера Вінниці

Передвиборчі курйози: у Вінницькому районі кандидата в мери облили фекаліями

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Ira Mo

    Приходьте голосувати це безпечно, а потім ми знову усіх на карантин запремо
  • Serhii Mazur

    не з «бюджета міста», а «за рахунок платників податків міста»!
  • Ната Голембовская

    Скажите пожалуйста, а сколько людей можно вылечить от корон.вир на понад 2,5 миллиона грн?
  • Лілія Шевчук

    От де логіка влади??? Головне якщо в тебе ознаки ГРВІ то сидіть в дома, не йдіть на роботу та до школи бо захворюваність різко зростає, а як вибори, то можна приходити всім і хворим і здоровим!!!

    Наталья Горошко reply Лілія Шевчук

    А вы что, действительно думаете, что власть переживает за ваше здоровье?!!! Я на вас удивляюсь. "Пожалел волк кобылу - оставил хвост да гриву".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up