Поталанить тим, хто поїде на практику у «Шабо». Виноробна компанія відчинила двері для студентів ВНАУ

Поталанить тим, хто поїде на практику у «Шабо». Виноробна компанія відчинила двері для студентів ВНАУ
-У нас одна мета: ми виробляємо якісну продукцію, ви готуєте класних фахівців, разом робити це ефективніше, - сказав Важа Іукурідзе (праворуч) після підписання договору (ліворуч Григорій Калетнік)
  • Договір про співпрацю підписали Вінницький національний агроуніверситет (ВНАУ) і виноробна компанія «Шабо»
  • На підприємстві створять філії двох кафедр – виноградарства та садівництва, а також готельно-ресторанної справи і туризму
  • Що побачать майбутні фахівці на новому місці практики?
  • Чому інші підприємства неохоче беруть на практику студентів вітчизняних вишів?

Практика для студентів вишів нині проблема. Її, проблему, потрібно вирішувати на рівні Міносвіти і науки. Не кожна компанія, чи підприємство  відчиняють двері перед майбутніми фахівцями. Якщо й роблять це, то не діляться секретами виробництва.

-Це комерційна таємниця, - таку фразу найчастіше чують практиканти.

Закінчується все  тим, що їм ставлять відмітки у щоденниках і кажуть до побачення. На виробництві не несуть відповідальності за те, набув студент практичних навичок, чи ні…

Відео дня

Під час практики у виноробній компанії «Шабо» студенти ВНАУ не матимуть таких проблем.

У Важі Іукурідзе – краще, ніж у виноробів франції

Університет знайшов надійного партнера для співпраці у забезпеченні найкращих умов для підготовки майбутніх фахівців.

Таку думку висловив президент університету Григорій Калетнік під час підписання документу.

-Ми уклали договір із підприємством № 1 в Україні та одним з кращих у Європі,- каже Григорій Калетнік. – Студенти, які отримають навики роботи на такій виробничо-технологічній базі, а вона європейського зразка, стануть конкурентоздатними фахівцями на будь-якому виробництві, як вітчизняному, так  і зарубіжному.

Договір підписували на підприємстві «Шабо». У Білгород-Дністровський Одеської області, неподалік якого знаходяться виробничі потужності компанії, прибула делегація ВНАУ.

Важа Іукурідзе, керівник компанії, ознайомив гостей з виробництвом, інфраструктурою, показав музей, а також Центр культури вина «Шабо». Його створили з ініціативи керівника. Названий Центр став першим у нашій державі закладом, де формують культуру споживання виноградних вин.

-Ми об’єднанні однією метою, - зазначив Важа Іукурідзе. – Для нас якість – понад усе на виробництві, і для вас якість понад усе – у підготовці фахівців.

Важа Іукурідзе назвав ВНАУ частиною компанії, а також запевнив, що докладе зусиль, аби студенти досконало засвоїли унікальні інноваційні технології, які запроваджені у «Шабо».

У цехах підприємства, на його території – повсюди ідеальний порядок і чистота. Так само дбайливо доглянуті виноградники. Підприємство має їх приблизно тисячу гектарів.

До речі, ідеальний порядок і чистота, також впливають на людину.

Дехто з викладачів університету, які раніше бували у виноробів Франції, говорили, що в Іукурідзе не гірше, а подекуди й краще, ніж у французів.

Студенти побачать сучасні технології й ідеальну культуру

-Поталанить тим з наших студентів, - хто приїде на практику у «Шабо», - так висловився один з гостей. – Просто побувати тут уже удача. Залишитися на практику в цехах з сучасними технологіями і в ідеальних умовах – гарна школа. Ще й про історію виноробства дізнаються багато-чого.

Виноробство у Шабо започаткували переселенці з Швейцарії. Важа Іукурідзе підтримує традиції, яким уже понад 200 років. Популяризує їх. З його ініціативи створено музей. У ньому також побували гості з Вінницького аграрного.

Крім експонатів, відвідувачам демонструють фільм. Знімали його у Швейцарії, Франції, Україні. По краплині збирали матеріал про тих, хто першим почав виготовляти у селищі виноградні вина.

10 листопада – іменини виноградного села

-Важа все робить для того, аби наше селище нагадувало маленьку Швейцарію, - так говорять про керівника працівники підприємства.

Приблизно тисяча людей трудиться у «Шабо». Для них створено належні умови. Вони мають надійний соціальний захист.

Важа Іукурідзе, як і його підприємство, неодноразово ставав переможцем різноманітних конкурсів. Таке визнання заслужене.   

10 листопада – день народження швейцарського села Шабо. Датою його заснування швейцарцями вважають 1822-й рік. Уже тоді село було знаним в Російській імперії центром виноробства. Традиції швейцарських переселенців продовжують нинішні винороби. Навчатися цієї справи будуть студенти нашого аграрного університету.

Втім, архівні дані свідчать про те, що виноградарство у цій місцевості мало поширення у ще древніші часи. Ним займалися давні греки, генуезці, турки, які в різні часи володіли цими землями.

«Шабо» - на туристичній карті європейських винних маршрутів

Ще однією родзинкою компанії «Шабо» є так званий винний туризм. Згаданий Центр культури вина «Шабо», створений 10 років тому, позначений на європейській карті винних маршрутів. Таке рішення прийнято комісією Ради Європи.

В Україні проект Іукурідзе удостоєно найвищої нагороди в номінації «Кращий інноваційний проект розвитку туризму». Це не єдина відзнака керівника ф його колективу. А скільки їх ще чекає попереду!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up