Поряд із залізничним вокзалом відкрили їдальню із "студенськими" цінами (Новини компаній)

Поряд із залізничним вокзалом відкрили їдальню із "студенськими" цінами (Новини компаній)

Від їдальні "Смакотуля" до колій залізничного вокзалу йти одну-дві хвилини. Сюди можна зайти попоїсти навіть якщо ви дуже поспішаєте на потяг. Це краще, ніж набивати живіт сумнівним фаст-фудом. А ціни у їдальні такі, що наїстися можна за ті ж гроші, які ви заплатите за каву у паперовому стаканчику в одному із брудних привоказальних ларьків.

- Борщ - десять гривень, суп - шість, гречана каша - вісім, відбивна - десять. Коли побачив ці ціни - не повірив. Це ж вокзал. Тут же усе зазвичай продають в півтора-два рази дорожче ніж по місту, - каже Олександр Паращук.

Він уже не перший раз прийшов перекусити у їдальню, хоча “Смакотуля” відкрилася зовсім нещодавно — 19 лютого.

Олександр Паращук — 44-річний торговий представник. Він часто їздить по справам в інші міста. В основному - в Київ, Львів і Одесу. На залізничному вокзалі буває часто, знає усі місця, де можна перекусити. Каже, що є більш-менш нормальні точки. Але все одно — це фаст-фуд. Поїсиш, а потім - важкість у шлунку чи навіть печія. Тому, коли Олександр побачив вивіску "Смакотулі" сприйняв це, як міраж у пустелі. Але потім зрозумів: не міраж, а — оаза.

— Зайшов в середину і був приємно здивований. Тут так все... Ну не знаю, як пояснити.... Стильно, чи що... Класно. Сучасно.

Простір їдальні контрастує із строкатістю і шумом Привокзальної площі. Тут спокійно, тихо і чисто. Інтрер'єр мінімалістичний. Навіть підбір кольорів, в яких оформлене приміщення - білий, помаранчевий і зелений - ніби бажає приємного апетиту.

Але це лірика. Найбільше Олександру сподобались саме ціни. Виходить, що за ті ж гроші, які він витратить на ход-дог чи шаумру сумнівної якості, він може поїсти нормальної їжі: перше, друге, салат, сок чи чай.

— Коли перший раз замовляв, думав, що будуть маленькі порції. Але насипають тут дуже нормально. І все смачно. Борщ - майже такий, як готує моя дружина. Курячі котлети - взагалі супер, іноді по дві штуки беру. А ще шубу тут дуже класно готують. Рекомендую.

Ще Олександру подобається, що в їдальні швидке обслуговування. Відвідувачів з кожним днем все більше і більше, але великих черг все одно ніколи не буває. Одна-три хвилини - і ти вже сидиш і насолоджуєшся обідом.

— А ще мені подобається, що платиш за порцію, а не за вагу. Одразу можна прикинути, скільки грошей ти готовий витратити, і що на них можеш замовити. Бо ж є такі точки, де ніби і взяв небагато, а потім тобі зважують і очі на лоб вилазять, коли на касі вартість підбивають.

Усі ціни у "Смакотулі" вивішені прямо при вході. Перелік страв величенький - займає шість сторінок. На лінії раздачі усе свіже і гаряче - над їжою піднімається пар, а приємні апетитні запахи чути ще на сходах.

Їдальня знаходиться на третьому поверсі невеликого торгівельного центру на Привокзальній, 2а. Ця будівля знаходиться між трамвайною і тролейбусною зупинками. З вікон "Смакотулі" видно фасад вокзалу і усю площу перед ним.

Колективу їдальні подобається нове місце. Дівчата працюють разом уже шість років. До цього вони годували людей у приміщенні інституту землеустрою на Келецькій. В їх їдальню люди ходили з усієї Вишеньки. Була купа постійних клієнтів. Деякі з них навіть тепер продовжують навідуватись у "Смакотулю". Бо тут готують домашню їжу.

Усе на смак таке, ніби приготоване мамою, бабусею чи дружиною. Хоча за плитою стоять професійні кухарі.

Постійні клієнти з'являються уже і на новому місці. В "Смакотулю" ходять їсти працівники вокзалу, водії маршруток, тролейбусів і трамваїв. Торговці з ринку. І навіть ті, хто готують шаурму і ход-доги у привокзальних ларьках.

— Фаст-фудники ходять до нас поїсти супу і каші, - кажуть дівчата з їдальні. - Хоча власники тих ход-дожних не задоволені тим, що ми тут відкрилися. Але ж це добре, що біля вокзалу з'явилася альтернатива.

Дівчата з їдальні показують ідеальну чистоту на своїй кухні. І кажуть, що тут так завжди. Будь-якому клієнту вони дозволяють подивитися в яких умовах готується їжа - звичайно, не переступаючи поріг кухні, адже санітарні правила забороняють стороннім особам заходити на цю "святая святих".

Поки колектив їдальні продовжує облаштовуватись на новому місці. У планах - розширення меню і асортименту послуг. Наприклад, зовсім скоро у "Смакотулі" будуть готувати піцу. Уже є все необхідне обладнення. А ще незабаром запрацює доставка їжі по місту. Про це, зокрема, просили постійні клієнти, які ходили до їдальні ще тоді, коли вона була на Келецькій.

Зараз "Смакотуля" запрошує до себе з 9:00 до 20.00. Але в планах цілодобовий режим роботи, адже - вокзал ніколи не спить.

Якщо будете в районі вокзалу - обов'язково заходьте. Окрім усього написаного є ще одна причина. Це - картопля з білим соусом. Фірмова страва "Смакотулі", яку ви не спробуєте більше ніде у світі. Пальчики оближеш!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up