Понад 17 млн грн конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» cпрямують на підтримку ЗСУ

Понад 17 млн грн конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» cпрямують на підтримку ЗСУ
  • 19 жовтня визначили проєкти-переможці конкурсу «Бюджет громадських ініціатив».
  • Обрали 28 ідей, серед яких чотири реалізують у приміських селах, що входять до нашої міської громади. 
  • Втім, через критику «недоцільних витрат» значну частину коштів з проєктів направлять на оборонні потреби.

У 2024 році вирішили впровадити лише п’ять з 28 проєктів-переможців. Обирали ті, що відповідають принципам безбар’єрності та інклюзивності; стосуються військово-патріотичної освіти та домедичної допомоги. Реалізацію решти відтермінували на повоєнний час. Кошти, які мали б піти на їхню реалізацію, сьогодні прийняли рішення направити у Фонд підтримки Збройних Сил України. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Заступник Вінницького міського голови Сергій Матусяк на початку засідання Координаційної ради  наголосив, що зважаючи на виклики воєнного стану, пріоритетом для Вінницької громади є підтримка Збройних сил України. Такою є позиція і міської ради, і загальний запит суспільства.

— Вінниця допомагає воякам, які боронять територіальну цілісність і незалежність України з 2014 року. І продовжує активно це робити у час повномасштабного вторгнення, — зауважив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний. 

Відео дня

— Під час формування бюджету громади на 2024 рік безпека та оборона будуть головним пріоритетом. Левова частка коштів буде спрямована саме на цей напрям. Щодо 17 млн грн, на що їх може вистачити? Якщо говорити на прикладі закупівлі Mavic 3 PRO. Один такий апарат приблизно коштує 80 тисяч гривень. Тобто, це суттєва підтримка наших Збройних Сил. Наразі ми формуємо потребу із заявок військових частин, які сьогодні виконують бойові завдання, — зазначив Андрій Очеретний. 

Рішення про зміну цільового призначення 17 мільйонів гривень Координаційна рада підтримала одноголосно і вирішила спрямувати кошти до Фонду підтримки Збройних Сил, на які можна придбати, скажімо, БПЛА для вінницьких військових частин, або інше необхідне обладнання.

 

Читайте також:

Проєкти з благоустрою робитимуть після війни. Результати «Бюджету громадських ініціатив»

Дрони або ремонти доріг? На що у Вінниці витрачають більше грошей

«Вінницягаз» просить заплатити борги — а що з переплатою?

Для Вінниці закупили 1,6 тисячі тонн дорожньої солі — На це витратили 9,5 мільйона гривень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Roman O.

    test

keyboard_arrow_up