«Політбюро похоронних послуг». Як генерал СБУ з Вінниці судився з двома президентами

«Політбюро похоронних послуг». Як генерал СБУ з Вінниці судився з двома президентами
Василь Вовк завжди черпав сила у житті на малій батьківщині - у рідному селі Руданське на Шаргородщині
  • «Політбюро похоронних послуг Або хто кому Рабінович» — це назва книги генерала СБУ Василя Вовка.
  • Про що вона і чому відмовлялися видавати написане друкарні, до яких звертався автор?
  • Про роботу над виданням автор розповів 20minut.ua.

Книга документальна. У ній є копії документів, що підтверджують наведені факти. Особливо ті, що стосуються керівництва держави,  народних депутатів, суддів.

У ній про безкарність депутатів і вищих посадовців держави, про їхнє ігнорування законами. Автор на конкретних фактах розповідає про продажність суддів, про так звану реформу судової системи, якою займався чи не кожен глава держави. Насправді, за словами пана Вовка, це була не реформа, а намагання прибрати суди до своїх рук, аби вони вірою і правдою служили владі.

У книзі знайдете факти, які раніше не виносили на люди . Окремі сторінки присвячені судовим справам автора з президентами. Він судився з Віктором Ющенком і Петром Порошенком.

Відео дня

Більшість поданих фактів охоплюють період з 2015 по 2019 роки. Є також факти інших періодів часу.

Чому така назва?

На початку розмови прошу пана Василя уточнити назву. Запитую, про які похоронні послуги йдеться?

—Це фраза одного з моїх співрозмовників, — каже автор. — Мене застерігали не чіпати народного депутата, прізвище якого значиться у заголовку. Так і сказали: «Не чіпай його, бо в нього своя «похоронна команда». Тому він може зробити з тебе не тільки антисеміта, а навіть космонавта. Залишишся без роботи, про кар’єру забудеш думати».

У народі про це кажуть стерти людину в порошок, поставити хрест не тільки на її кар’єрі, а й на посаді, на якій працює.

Таким, з дозволу сказати, «всемогутнім», вважали слугу народу від «регіоналів», а потім ОПЗЖ.

—Цей грошовитий громадянин двох країн упевнений, що все нас віті вирішує табло, наявність впливу на ЗМІ дає можливість для коригування долі будь-якої людини, — це вже цитат з книги.

Як пояснив автор видання, вони належать одному з досвідчених парламентаріїв, наближених до ОПЗЖ.

Співрозмовник говорить, що свою жертву «похоронна команда», якби довелося це зробити, могла знищити не тільки морально, а й фізично.

Запитую, чи є такі факти у книзі. Автор каже, нема, бо це треба було б підтвердити. Про таке очевидці свідчити, зрозуміло, не стануть.  

Тим часом той же нардеп безцеремонно заявляв, що рішення наших судів не збирається виконувати. І це говорить законодавець!

Аби уникнути спростувань описаних подій, генерал наводить у книзі документи, якими підкріплює слова.

Досвідчений оперативник, як ніхто, розуміє, чим може обернутися для нього найменша неточність в описі того, чи іншого факту. Особливо тоді, коли мова йде про наших високопосадовців.

Чим закінчилися суди з президентами?

— З Віктором Ющенком суди тривали протягом чотирьох років, — говорить Василь Вовк. — Я виграв тоді.

За словами співрозмовника, під час його роботи на посаді першого заступника начальника слідчого управління СБУ, його відрядили на деякий час на роботу у Державну митну службу. Таку практику застосувала їхня структура.

Але його звільнили з посади у митниці. Звільнений довів у суді, що зроблено це було безпідставно.

Згадує, що тоді навіть видали окрему постанову, яка так і називалася «Про Вовка».

Під час розгляду справи проти Порошенка адвокати Вовка на засіданні Верховного Суду просили відповісти на одне-єдине питання: «За що звільнили нашого підзахисного Василя Вовка?».

—Ми розуміємо, що Верховний Суд не піде проти глави держави, — згадує слова адвокатів мій співрозмовник. — Але дайте конкретну відповідь на конкретне питання — за що звільнили? Сприймемо будь-яку вашу відповідь.

Як стверджує пан Василь, Верховний Суд зайняв тоді цікаву позицію. В ухваленому рішенні записали, що не було підстав для звільнення. В той же час документ про звільнення залишили в силі.

Друкарні відмовлялися видавати

—Не думаю, що всім читачам будуть цікаві факти, які стосуються мене особисто, — говорить Василь Вовк. — Тому я довго, як мовиться, боровся сам з собою  — виносити їх на люди, чи «похоронити».

Але ж насправді це не тільки моя біографія. Описане в книзі стосується усіх нас. Саме ця думка переважила на шальці терезів у питанні: писати, чи не писати.

Коли закінчив роботу зіткнувся з іншою проблемою — друкарні відмовлялися видавати книгу.

 Зустрічали охоче, обіцяли надрукувати, складали калькуляцію, називали суму, скільки буде коштувати, але тільки до того часу, поки не ознайомлювалися з текстом.

Викладені факти, а особливо наведені прізвища президентів, депутатів, міністрів, суддів відбивали бажання заробити на друку такої книги.

Тому уважний читач неодмінно зверне увагу на те, що у книзі нема посилання на друкарню, де вона вийшла у світ.

Коротко про автора

Василь Вовк наш земляк. Родом з Шаргородщини. Його рідне село Руданське дотепер додає сил і натхнення, коли приїздить на малу батьківщину.

Службу в органах безпеки розпочинав у Вінниці у званні лейтенанта. Продовжив у Києві в СБУ. Два рази очолював слідче управління.

Має звання генерал-майора юстиції.

Після розслідування кримінальної справи щодо контрабанди ракет Х-55 і Х-55 СМ з України в Іран та Китай, йому присвоєно звання заслуженого юриста України (2009 рік).

 До речі, викриті члени міжнародної злочинної групи торгівлею зброєю постали перед судом.

У 2010 році нагороджений орденом Богдана Хмельницького за розслідування справи про геноцид українського народу у 1932-1933 роках.

Читайте також:

«Да-а-а, міні-гради на пікапи ми ще не ставили». Новинка від волонтера Романовського

Безпілотники над Вінниччиною: Повітряні Сили розповіли, чиї дрони літали в небі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ольга Александрова

    перше речення цієї статті про те, що це падло черпає свої сили в рідному селі - БРЕХНЯ, тож далі читати не стала, все що повязано з цією особою БРЕХНЯ! така вже він людина, з гівном в середині! Про це вам скаже будь -який земляк із його ж рідного Руднаського, та і не тільки!

keyboard_arrow_up