Протест під поліцією у Хмільнику: все через пограбування мами загиблого спецназівця і вандалізм

Протест під поліцією у Хмільнику: все через пограбування мами загиблого спецназівця і вандалізм
Полковнику Сергію Руденку (в центрі) активісти нагадали, що "глухою" залишилася справа про крадіжку з будинку матері спецназівця
  • Боєць 8 полку спецназу Сергій Муравський загинув 13 липня 2014 під у бою за Луганський аеропорт
  • Він  був єдиною дитиною у матері
  • Чому активісти, серед яких були «атовці», пікетували будівлю поліції у Хмільнику

Другий раз знущаються над пам’яттю патріота. Сергій Муравський перший з патріотів Хмільника, який загинув на Донбасі.

-Спочатку пограбували будинок його мами, - розповів керівник ГО «Самооборона Хмільника» Станіслав Найчук. – Поліція не встановила злочинців. Тепер ситуація повторилася. Понад місяць часу спливло після того, як облили надмогильний знак і знищили металевий флагшток з двома прапорами, ми встановили державний прапор і прапор 8 полку спецназу, і жодних підозрюваних. Навіть не допитали тих, на кого ми вказували поліцейським.

Відео дня

Збіг обставин, чи помста сепарів за «захараста»?

Андрій Бондаренко, керівник ГО «Подільський центр протидії корупції»,  який також брав участь в акції, повідомив, що кримінальне провадження порушено тільки за фактом глуму над могилою. За його словами, кримінальне провадження відкрито за статтею 297 Кримінального Кодексу України «Наруга над могилою».

-А чому не взято до уваги наругу над державним символом? - запитує він.

Як стверджує Андрій Бондаренко,   очолювана ним організація надаватиме юридичну допомогу матері загиблого пані Аллі Муравській. Якщо справа дійде до суду, представлятиме її інтереси.

З активістами спілкувався керівник поліції полковник Дмитро Руденко. Йому передали письмове звернення, під яким значаться підписи понад тридцяти активістів.

Закликають «негайно активізувати розслідування наруги над могилою патріота, захисника країни, і над державним прапором». Якщо цього не буде зроблено, попередили про продовження акції. Яким чином? «Будемо пікетувати обласне управління Нацполіції з вимогою звільнення Руденка з посади і призначення патріота», - уточнюють пікетувальники. Наголошують, що в них зібралося немало негативних фактів, що компрометують полковника і деяких його підлеглих.

Сергій Муравський перший у Хмільнику з патріотів, який загинув на Донбасі. Сталося це 13 липня 2014-го під час бою за Луганський аеропорт. На той час йому виповнилося тільки 20 років. Хлопець був єдиною дитиною у матері. Пам’ятний знак над його могилою з чорного граніту  повністю залили білою фарбою, зігнули флагшток, після чого прапори опинилися на землі. Сталося це ще в ніч з 31 серпня на 1 вересня нинішнього року. Тоді ж у такий само спосіб пошкодили могилу батька одного з активістів Сергія Пятківського. Пан Сергій, який раніше працював заступником міського голови Хмільника,  брав участь в акції протесту під будівлею поліції.  

Пам’ятник відновили активісти власними силами, поновили написи, переварили флагшток, почепили прапори.

-Зверніть увагу на час, коли був скоєний злочин, - кажуть активісти. – Сталося це одразу після того, як у Донецьку вбили Захарченка. Можливо, це випадковий збіг обставин. А може помста сепарів за смерть «захараста». Хтозна!

«Хочу знати, хто танцював на могилі сина»

Мати загиблого спецназівця Сергія Муравського пані Алла розповіла, що добивається тільки одного – справедливості.

-Коли пограбували будинок,  поліція жодного разу не викликала мне, - говорить жінка. – І це правда. Коли прибули на виклик, сказали: «Вкрадені гроші – це глуха справа». Але ж вкрали ще й ноутбук сина. На цьому все розслідування закінчилося.

Як пояснила пані Алла, вкрали гроші, які люди давали їй на похорон. Планувала за них встановити пам’ятник на могилі. Зробила це за кошти, які отримала за загибель сина.  

Факт наруги над прапором не встановлено

Анна Олійник, керівник відділу комунікацій обласного управління Нацполіції:

-Розслідування проводиться за статтею Кримінального Кодексу України (ККУ) наруга над могилою. За інформацією слідчих, ними не встановлено факту наруги над Державним прапором. Вони пояснили, що прапор не знищено, не спалено, не розмальовано образливими надписами. Тобто не вчинено те, за що передбачена відповідальність, згідно зі статтею 338 ККУ.  Поліцією вилучено сліди пальців рук і ніг. На жаль, виконавців злочину не встановлено. На причетність до нього перевіряються особи, на яких вказали активісти. Постраждалим надається доступ до ознайомлення з матеріалами розслідування.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Галина Пилипчук

    За цей  ниций злочин,потрібно стати на одну ногу і роздерти цю сволоту надвоє.Немає більшого гріха ,чим знущання над покійником.
  • Vitaliy Postolatiy

    Моя думка,що тут без т.н. Внутрішньо переміщених осіб не обійшлось....Приютили сєпарів!!!
  • виктор

    смешные,  полиция Хмельника только что может так это наркотой торговать начиная с периода конюки по настоящее время, там не митинги проводить нужно, а по адресам проживания мусорил мочить!

    Юрий Бондарук reply виктор

    100% правда! Ту "коняку" давно треба було на кол посадити, з нього все пішло!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:58 На фронті відбулося понад сотню зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up