Подорож у невідоме: нова екскурсія від Офісу туризму «Вінниця, яку ви не бачили»

Подорож у невідоме: нова екскурсія від Офісу туризму «Вінниця, яку ви не бачили»
  • На екскурсії гідеса Людмила Очеретна розповість про визначні споруди нашого міста, які залишилися лише на фотознімках та у спогадах минулих поколінь.
  • Адже Вінниця за свою історію неодноразово змінювалася та розбудовувалась. І багато фактів вас точно здивують.

Як повідомляють на сторінці Visit Vinnytsia, під час екскурсії познайомлять з містом, яке залишилось у спогадах минулих поколінь і на старих фото та розкажуть історії про Вінницю сторічної давнини.

Наприклад, що посеред вулиці Соборної була зелена алея, яка називалась бульвар Оводова (на честь тодішнього міського голови Миколи Оводова, який зробив величезний внесок у розвиток міста на початку ХХ ст.). Довжина бульвару була всього 600 метрів. Вінничани милувались нею лише кілька десятків років. Адже вже у 1936 році дерева зрізали, дорогу й тротуари розширили для збільшення пропускної спроможності вулиці, а колії для трамвайного сполучення виклали уже так, як ми бачимо їх сьогодні.

Відео дня

До речі, чи знали ви, що наш залізничний вокзал докорінно змінював свій вигляд чотири рази? І це лише за півтора сторіччя з моменту створення. Причому руйнації внаслідок війни (йдеться про Другу світову) будівля зазнала лише раз, коли нацисти відходили з міста і підірвали вокзал під час відступу.

А от Тріумфальну арку, яка зустрічала вінничан і гостей міста на вулиці Київській при в'їзді в місто, підірвали уже «совєти». Вони ж і будували цю помпезну арку у 1954 році до 300-річчя Переяславської ради, як знак об’єднання України з росією. Зважаючи на розв’язану сучасною путінською росією війну проти нашої держави у 2014-му — це й добре, що тій арці судилося простояти лише чверть сторіччя.

Про те, чому ж її підірвали, розкажуть на екскурсії.

  • Дата: 17 березня 2024 року 
  • Час: 12.00
  • Вартість: 200 грн
  • Місце початку екскурсії: Площа Тараса Шевченка 
  • Гідеса: Людмила Очеретна 

Попередньо зареєструватися потрібно за посиланням

 

Читайте також:

Офіс туризму Вінниці у березні підготував цікаві новинки для вінничан та гостей міста

Магнітні бурі у березні-2024: календар небезпечних дат та як вберегти здоров'я

Кого і коли вітати з днем ангела: календар іменин на березень 2024

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up