Почесним Консулом Молдови у Вінниці став Михайло Куницький. Хто він?

Почесним Консулом Молдови у Вінниці став Михайло Куницький. Хто він?

•Представляємо читачам Почесного Консула Республіки Молдова у Вінниці, •Нову дипломатичну установу очолив Михайло Куницький. Хто він? Хто він? •Які завдання ставить перед собою? Коли відбудеться офіційне відкриття нової установи?

Інформацію про відкриття у Вінниці найближчим часом Почесного Консульства Молдови повідомив журналістам голова облдержадміністрації Валерій Коровій. Її підтвердили у посольстві Молдови в Україні, а також уточнили прізвище Консула.

Дипломатична установа  на вулиці Петра Могили

- Офіційна церемонія вручення екзекватури – офіційного документа, на підставі якого Почесний Консул приступає до виконання своїх обов’язків відбулася 9 березня у МЗС України, - йдеться у листі молдовського посольства. – Документ вручено Главі Почесного Консульства Михайлу Куницькому. Діяльність Почесного Консульства поширюється на всю територію Вінницької області.

Відео дня

У листі також сказано, що Почесне Консульство Молдови у Вінниці є першим в Україні.

Що сказав дипломат про себе і майбутню роботу

Михайло Куницький виявився відкритим для спілкування.

-Я вражений несподіваним знаком, - каже пан Михайло. – Коли нам виділяли приміщення для Консульства, вулиця мала одну назву, а згодом її перейменували. Тепер це вулиця  Петра Могили. Неймовірно! Адже саме Петро Могила на віки увійшов в історію двох наших народів.

Не знаю, чим можна пояснити такий збіг обставин. Хочу вірити, що це дуже гарний знак для початку роботи нової дипломатичної установи.

-Пане Михайле, ви працюватимете один, чи у Консульстві буде штат?

-Штат уже сформовано. Підібрані фахівці, люди, які володіють молдовською, румунською мовами.

-Які головні завдання ставить перед собою нова дипломатична установа і Ви, її керівник?

-Україна повинна мати дружні стосунки з усіма державами-сусідами. Я сповідую таку філософію і користуватимуся нею у своїй роботі. Територією Вінниччини проходить державний кордон з Молдовою на відстані понад 200 кілометрів. Якщо говорити  відверто, навіть під час перетину кордону не все відбувається так, як цього хотіли б мешканці населених пунктів, розташованих по обидва береги Дністра. Тому завдання нашого Консульства – у першу чергу опікуватися людьми, їхніми проблемами.

-Зокрема, і мостами через Дністер? Наприклад, у Могилеві-Подільському міст збудували ще понад 20 років тому, а дотепер не ввели в експлуатацію, а у Ямполі, навпаки, ще більше часу порушують питання спорудження водної переправи.

-Це питання також буде у полі зору нашої установи. З приводу новозбудованого моста у Могилеві-Подільському, сподіваюся, найближчим часом ми його нарешті уведемо в дію. Є певні напрацювання з цього приводу.

-Пане Михайле, Ви не вінничанин, але обрали для роботи саме цей регіон. Якщо не секрет, чому?

-Так склалося, що на Вінниччині у мене бізнес, маю тут нерухомість, тому називаю цей регіон другою малою батьківщиною.

-Вам не обійтися без співпраці з місцевою владою, іншими організаціями.

-У нас уже склалися гарні стосунки з обласною та міською владою, керівниками районів, що межують з Молдовою. Знайомимося з організаціями, які мають контакти з сусідньою державою. Найбільш потужною серед них є, звичайно, Єврорегіон «Дністер». Ми відкриті для співпраці тільки б вона була на користь загальній справі.

-Коли планується відкриття установи?

-Найближчим часом. Наприкінці березня або на початку квітня.

-Успіхів Вам на новому поприщі!

-Дякую.

Досьє: у Консула три дипломи про вищу освіту

Михайло Куницький народився у листопаді 1975 року на Волині, закінчив Волинський національний державний університет імені Лесі Українки, де отримав дві спеціальності – вчителя історії і юриста. У Національній академії державного управління при Президентові України здобув диплом магістра державного управління. Навчався в Одеській національній академії зв’язку імені Попова, отримав спеціальність інженера з автоматизованих систем керування виробництвом. Доктор історичних наук.

Останні місця роботи – директор департаменту Міністерства регіонального розвитку та торгівлі, заступник Гендиректора «Укрпошта», гендиректор ВАТ «УніТел», нині займається питаннями захисту прав  інтелектуальної власності в ГО «Інформаційно-комунікаційний менеджмент інтелектуальної власності».

Нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня. Разом з дружиною виховує двох доньок.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up