Побив журналіста — отримав три роки обмеження волі. Суд оголосив вирок про напад на журналіста

Побив журналіста — отримав три роки обмеження волі. Суд оголосив вирок про напад на журналіста
  • Інцидент стався більше року тому: у травні 2016-го. Місце: перехрестя Келецької та Барського шосе;
  • Віталій Павловський, отримавши редакційне завдання, спостерігав, як працює нова патрульна поліція Вінниці;
  • Коли почав знімати на відео чергового нетверезого водія, якого зупинили копи, отримав серію ударів в обличчя та груди від пасажира того авто.

Наш позаштатний журналіст отримав редакційне завдання моніторити роботу нової поліції: чи ввічливо вони спілкуються з водіями, чи не перевищують службових обов'язків. У ту ніч він їхав по Барському шосе і помітив автомобіль патрульних, які наздоганяли та зупиняли КІА Сerato.

«Прийняв рішення ознайомитись із ситуацією та відслідкувати дії поліцейських, манеру спілкування та причину зупинки. Але не все так гарно сталось як планувалось...», — писав Павловський. «Підійшовши до працівників поліції, спробував запитати що сталося. Все інше, друзі, колеги, ми чуємо бачимо на відео... Після затримання, мною була написана СОГу заява, що до нанесення мені декількох ударів даною особою.. На даний момент (24.11.2016 р.) до суда діло не дійшло.. ».

Як це сталося, можете подивитися у відео. Обережно, ролик містить нецензурні висловлювання.

Відео дня

Сьогодні, 31 жовтня, суд таки прийняв рішення. Дав обвинуваченому три роки обмеження волі.

Справа була кваліфікована за статтею 345-1 Кримінального кодексу (Погроза або насильство щодо журналіста). За частиною 2 («Умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності»).

Максимальне покарання, яке міг отримати обвинувачуваний — п’ять років в’язниці. У засудженого є 30 днів для того, щоб оскаржити рішення в апеляції.

Судовий вирок можна почитати нижче:

 

Читайте також:

Нагадаємо, аналогічна ситуація трапилася з Павловським 10 грудня 2016-го року. Тоді його били двоє і навіть повалили на землю. Справа досі розслідується. Вона кваліфікована не як побиття журналіста, а як просте нанесення тілесних пошкоджень.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • З.А.Глядач

    До речі,чому ми дізнаємося про "побиття" лише зараз,якщо "Інцидент стався більше року тому: у травні 2016-го"? Адже про інше "побиття" ви написали того-ж дня? https://vn.20minut.ua/Kryminal/pyaniy-vodiy-ta-yogo-brat-pobili-zhurnalista-ria-pid-lipovtsem-10568221.html

  • З.А.Глядач

    "Умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень"

    А довідка про "тілесні ушкодження" є? Чи це все на словах?

    До речі,"потерпілого" попереджали,що дадуть ляпаса(пощьочіну),але він продовжував свої дії. І чому у наведеному "судовому вироці" замаране ім'я "нападника"? Чи не тому,що там щось "нечисто"?
  • З.А.Глядач

    "У ту ніч він їхав по Барському шосе і помітив автомобіль патрульних, які наздоганяли та зупиняли КІА Сerato. «Прийняв рішення..." придовбатися до поліцаїв,але в результаті сам одержав по пиці.
  • Oleksandr Stoliarov

    Павловський, "журналіст", а ну кинь посилання хоч на одну свою статтю, яку ти написав))) Клоунаду влаштували)

    Ольга А reply Oleksandr Stoliarov

    Здається, тут написано все нормально.Бачила Віталія кілька разів з посвідченням при роботі.Чи у тебе зашквар, Олександре?Як сам бігав до ментів по захист забув?Взагалі не коментуй.Ато у тебе що не комент то висер.

    Oleksandr Stoliarov reply Ольга А

    Що значить бігав по захист до ментів? Давай конкретику, а зальні претензійні фрази убого і маніпулятивно виглядають ;)

    Висєр, то наведи посилання, ми це обговоримо, чи ти сюди прибігло вброси робити?)

    Ольга А reply Oleksandr Stoliarov

    Oleksandr Stoliarov reply Ольга А

    А хочеш я доведу, що він тих публікацій не писав?) Тим паче то навіть не статті(6 штук), а рерайти зі сторін прес-служб)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up