По Вінниці розгорнуть намети, де щеплюватимуть домашніх тварин від сказу

По Вінниці розгорнуть намети, де щеплюватимуть домашніх тварин від сказу
  • На нараді голів квартальних комітетів Вінниці ухвалили рішення розробити графік проведення щеплень домашніх тварин від сказу. Усе через активне поширення хвороби та нещодавній випадок на Бучми.

Нещодавно стався випадок захворювання на сказ собаки породи алабай, який покусав людей у мікрорайоні Бучми. Внаслідок цього частину території мікрорайону оголосили неблагополучною зоною.

Профілактичне щеплення тваринам потрібно робити раз на рік. Тому у місті вирішили, аби убезпечити поширення вірусу, проводити щеплення по мікрорайонах.

На магістральній вулиці квартального комітету розмістять намет. Там працюватимуть фахівці-ветеринари, які й будуть робити щеплення.

Відео дня

Працюватимуть з вакциною українського виробника «Рабістар». За словами начальника міської державної лікарні ветеринарної медицини Віктора Грущенка, це якісна антирабічна вакцина здатна захистити від вірусу.

У визначені дні тижня та години на території кожного квартального комітету розмістять відповідний намет. Про це сповістять додатково.

Що стосується безпритульних тварин, то їх вакцинують від сказу працівники муніципального притулку.

Довідка

Сказ вилікувати неможливо, його можна лише попередити, зробивши вакцинацію своїм домашнім улюбленцям. 

Щеплення домашніх тварин проти сказу проводиться спеціалістами Вінницької міської державної лікарні ветеринарної медицини за адресою: вул. Праведників світу, 19, м. Вінниця. Телефон для отримання консультації: 61-17-04.

 

Читайте також:

У Вінниці пожежа забрала життя 67-річного чоловіка

Під час пожежі у Вінниці бійці ДСНС врятували шестеро людей, серед них — 11-річний хлопчик

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Елена

    А до чого тут строк дії? Собака покусала 15 людей та невідомо скільки тварин було з нею в контакті. Якби кожен власник вчасно робив вакцинацію то і проблем зі сказом та іншими хворобами було б менше. Самі ж люди наражають себе та інших на небезпеку.
  • Taras 🇺🇦

    Вакцинуйте себе в голову
  • Ксения

    Строк дії вакцини закінчується? Скиньте посилання ,де можна прочитати про вакцину ?

    Юлія reply Ксения

    У нас на Бучми пес хворий на сказ покусав 15 людей. І невідомо скільки тварин. Ми задоволені,що в нас стояли ветеринари. Було багато охочих,в тому числі і ми для свого кота.

    Ксения reply Юлія

    І ми хочемо для свого котика, і мені важливо знати ,чи прочитати ,до якого року діє вакцина, або що колоти своєму улюбленцю, не дуже хочеться

    Юлія reply Ксения

    На самій вакцині і написано

keyboard_arrow_up