Піротехніки з Вінниччини пройшли навчання у Хорватії

Піротехніки з Вінниччини пройшли навчання у Хорватії
  • Понад півтора місяці вінницькі фахівці піротехнічного розрахунку проходили навчання у Хорватії.

Шестеро рятувальників у складі делегації з колегами із Хмельницької області здобули теоретичні та практичні навички з керування роботизованими машинами дистанційного керування, які залучатимуться для механізованого розмінування, шляхом культивації ґрунту. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

Основна ідея тренінгових занять полягає у тому, щоб залишити небезпечну роботу для техніки та зберегти життя тих людей, які мають контакт із вибухонебезпечними предметами під час знешкодження. Щодня наші рятувальники опановували новітню техніку, виконуючи завдання інструкторів: розбирали, збирали, ремонтували, робили технічне обслуговування машини під наглядом фахівців.

Відео дня

Всі учасники отримали підручники з характеристиками, правилами роботи, з технічного обслуговування обох машин та додаткових інструментів. Аби освоїти всі ази новітньої техніки, надзвичайникам давали по три тижні навчання на кожну. Після навчання піротехніки склали два екзамени: загальний та теоретичний. Всі учасники навчань отримали відповідні міжнародні сертифікати.

 

Читайте також:

У пожежі на Вінниччині через необережність під час куріння загинув чоловік

Рятувальники всю ніч гасили масштабну пожежу на вулиці Гонти. Яка ситуація зараз?

Через цигарку спалахнув будинок. Вогнеборці з оселі врятували двох молодих людей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up