Підрозділ добровольців-вогнеборців відкрили у Жмеринському районі

Підрозділ добровольців-вогнеборців відкрили у Жмеринському районі
  • У Копайгородській громаді Вінниччини четверо чоловіків служитимуть рятувальниками-добровольцями.
  • Відтепер під надійним захистом в громаді перебувають заклади освіти, житловий сектор та місцеві підприємства.

Як повідомляє головне управління ДСНС України у Вінницькій області, вчора, 8 листопада, на Вінниччині розпочав роботу новий підрозділ добровольців-вогнеборців. Добровільна пожежна команда віднині стоятиме на варті безпеки жителів Копайгородської територіальної громади Жмеринського району.

У новоствореній команді нестимуть службу на добровільних засадах четверо чоловіків. Вони погодилися бути не лише добровольцями в пожежній команді, а ще й взяли на себе кропітку працю з відновлення приміщення, адже 28 років воно пустувало.

На кошти, виділені з бюджету місцевої громади, провели ремонт. Замінити старі дерев'яні вікна на нові, енергозберігаючі, зголосився допомогти місцевий підприємець. Найголовніше — пожежне авто та бойовий одяг із касками, вогнеборцям передали рятувальники області. 

Відео дня

Відтепер під захистом в громаді перебувають заклади освіти, житловий сектор та місцеві підприємства. Пожежі, що виникатимуть в екосистемах та оселях місцевих жителів громади, можна буде ліквідовувати на початковому етапі, до прибуття бійців ДСНС.

У зону відповідальності добровільної пожежної команди входить 21 населений пункт, де проживає близько 8 тисяч жителів, а відстань до найближчого підрозділу надзвичайників — понад 30 кілометрів.

 

Читайте також:

Через цигарку спалахнув будинок. Вогнеборці з оселі врятували двох молодих людей

У Вінницькій області минулої доби сталося 44 пожежі. В одній — загинули діти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up