Підприємець розвалив сільраді… нужник, бо не дали землю

Підприємець розвалив сільраді… нужник, бо не дали землю

Голова села Терешки Барського району Олександр Бородатий звинувачує підприємця  Ростислава Мельника в тому, що позбавив його працівників вбиральні

Мельник у відповідь стверджує, що об’єкт «М» і «Ж» завалився від снігу, хоча не заперечує, що депутати відмовили у наданні земельної ділянки саме в тому місці, де знаходився туалет

Обидва наголошують, що історія ще матиме продовження у судах – один оскаржуватиме відмову у наданні землі, а інший вважає, що підприємець має збудувати нову вбиральню

Ситуація, що викликає в одних сміх, а в інших сльози, бо змушені проситися до сусідів, або бігти додому, щоб справити нужду, могла б закінчитися мирно. Якби підприємець з одного боку, а сільський голова і депутати, з іншого, порозумілися, не мали б нині Терешки «смердючого» скандалу. А так - нужник став причиною конфлікту.

Поліція не дослідила слід від трактора

-Підприємець уже має в оренді частину земельної ділянки, - каже сільський голова Олександр Бородатий. – Також викупив старе приміщення контори колишнього сільгосппідприємства. Організував там своє виробництво. Тепер звернувся до нас із заявою надати йому в оренду територію біля сільради. Винесли питання на сесію. Раптом сталося те, на що ніхто не сподівався.

Відео дня

За словами співрозмовника, на ній знаходиться вбиральня. Вона одна біля будинку культури. В цьому приміщенні також розташована сільрада, пошта, бібліотека.

-Без вбиральні тут не обійтися, - продовжує голова села Олександр Бородатий. – Ми й запропонували підприємцю варіант: він будує новий нужник, а тоді даємо дозвіл на оренду. Він не прийняв пропозицію. Переконував, що зробить це після того, як отримає землю. Але де гарантія, що дотримає слова? Тому ми наполягли на своїй пропозиції.

Як стверджує голова, після цього підприємець грюкнув дверима. «Коли виходив із сесії зі злості сказав, мовляв, я вам розвалю той туалет, - розповідає Олександр Бородатий. – Його слова чув не тільки я. Були присутні депутати.  Так воно і сталося – туалет розвалили. То на кого маємо думати?».

Сільський голова каже, що йому по телефону повідомили, що трактор з ковшом розвалює стіни вбиральні. «Жителька села подзвонила і сказала про це, - говорить пан Олександр. – Поки я прийшов на місце, трактора уже не було, а вбиральня стояла розвалена. На землі залишився слід від протектора коліс. Звернув на це увагу поліції, просив, щоб дослідили. Мені ж відповіли, що не зможуть довести, що слід свіжий. Тим більше, яка техніка його залишила. Словом, не взяли до уваги. Жінка, яка телефонувала, боїться свідчити. Її можна зрозуміти, для чого через нужник мати проблеми?».

За словами голови, тепер підприємець з насмішкою говорить, що вбиральня не витримала снігу і через це розвалилася. Але ж це було капітальне приміщення, з цегляними стінами, дахом. Причому, немале, на десять місць.

Це не моїх рук робота

-Я вам одне скажу: це не моїх рук робота, - пояснив журналісту RIA підприємець Ростислав Мельник. – Приміщення знаходилося в аварійному стані. Цієї зими випало багато снігу. Думаю, через це дах не витримав, упав усередину, а тоді вже й стіни «роз’їхалися». Голова нічим не доведе, щоце було зроблено зумисно.

З приводу фрази на сесії, пан Мельник пояснив, що справді був сердитий, можливо, щось і кинув спересердя. Але розвалювати туалети – це не його справа. Має більш важливі клопоти.  Займається виробництвом, а на ділянці, яку просив в оренду, планував спорудити холодильник.

-Я б побудував їм туалет, - продовжує співрозмовник. – Він був би кращий за будинок культури. Не захотіли, тепер хай думають. Податки ми платимо справно. Торік перерахували майже 130 тисяч гривень за землю, на якій знаходиться наша пекарня.  Пан Мельник уточнив, що вже написав пояснення у поліцію. Тим часом юристи готують позов до суду з приводу неправомірної, на його думку, відмови у наданні земельної ділянки.

Де справляють нужду працівники органу сільської влади, працівники пошти, бібліотеки чи молодь, яка приходить до клубу, на це питання у селі відповідають так: «Краще не питайте!..» Людям соромно про таке говорити, а ще більше - через те, що Терешки прославилися смердючою новиною про… нужник.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up