Підкамінь-2010: Вінницькі музиканти грали у темряві

Підкамінь-2010: Вінницькі музиканти грали у темряві
На фестивалі "Підкамінь-2010", що відшумів на Львівщині, Вінниця була представлена як музикантами, так і звичайними глядачами. Найяскравіша подія фесту - виступ наших земляків із "ТІКу", який зібрав під сценою найбільше людей

На етнофестивалі "Підкамінь-2010" було усе - вишиванки, музика, веселощі, драйв... а також перебої із електрикою, сильний дощ, вітер та град.
- Я вперше приїхала на "Підкамінь", - каже вінничанка Женя Струннікова. - Виявилося, тут класно. Люди дуже привітні. Не встигла я скинути рюкзак зі спини, як незнайомі до того мені люди уже взялися допомагати - розчистили місце для намету, допомогли його поставити, запросили до свого вогнища. Це приємно.
Четвертий за рахунком фестиваль "Підкамінь" тривав з 23 по 25 липня. Селище Підкамінь на Львівщині, поблизу якого проходив фестиваль, відоме старовинним домініканським монастирем та великою скелею, що височіє прямо посеред поля.

Відео дня
>


- Спочатку ніхто не заважав людям видиратися на цю скелю, - розповідає інша вінничанка Алла Тищук. - А потім біля неї поставили охорону. Організатори боялися, що хтось впаде та покалічиться.
На щастя, нічого подібного не трапилося. Люди на "Підкамені" падали лише під сценою - втомившись витанцьовувати під музику.
До речі, за винятком білоруського гурту UNIA, музика на "Підкамені-2010" була лише українською. Відзначилися на сцені і вінничани - "Мартові" та "ТІК".
"Мартові" розважали публіку у перший фестивальний день. Їх виступ не обійшовся без курйозів - кілька разів пропадало світло, колонки замовкали, сцена занурювалася у пітьму. Музиканти не розгубилися. Лідер "Мартові" Сергій Асафатов, відставивши у бік мікрофон, зіграв на виносних барабанах. Перші ряди публіки були у захваті... усі інші нічого не почули.


Справжнім фурором на "Підкамені-2010" став виступ гурту "ТІК" на другий фестивальний вечір. Прелюдією до нього стала злива, що завітала на свято разом із сильним вітром та градом. Негода пошкодила декілька наметів та перевернула одну із великих колонок на сцені. Падаючи, колонка пошкодила комунікації та зачепила мікроавтобус.
Втім, коли на сцену вийшов Бронюк, усі забули про негоду.
- Відірватися під "ТІК" прийшло десь з 10000 людей, - каже Женя Струннікова. - Багато хто приїхав на фестиваль тільки заради них.


Крім "ТІКу" на фестивалі виступали і інші відомі в Україні гурти - "Кораллі", "Юркеш", та "Цвіт Кульбаби".

Фото надані Євгенією Струнніковою

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Женя ты как всегда успеешь написать про всех и вся )Молодец!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up