Під прикриттям коронавірусу озброєні зайшли на завод. У Кирнасівці нове протистояння

Під прикриттям коронавірусу озброєні зайшли на завод. У Кирнасівці нове протистояння
Кирнасівчани вийшли на захист заводу навіть в умовах карантину
  • Невідомі на двох автомобілях під’їхали до Кирнасівського заводу і зайшли на територію
  • Люди змушені були залишити домівки і йти захищати підприємство
  • Як розвивалися події далі?

—Їх було семеро, вони мали при собі зброю, під’їхали на двох легкових машинах, ми записали номери, —  розповіла учасниця ініціативної групи захисту Кирнасівського цукрозаводу Ганна Супрун. — Ми не стали скликати людей, аби не звинуватили у порушенні карантину. Але люди самі почали виходити з домівок.

На пропозицію пред’явити документи невідомі відмовлялися це зробити. Вони оглядали територію.

Хто ці люди, поліцейські не стали говорити

—Не знаю, що вони там видивлялися, — говорить жінка. — Ми тим часом з-за воріт мали можливість порахувати, що їх було семеро. Переписали номера машин, які стояли біля прохідної.  Викликали поліцію.

Відео дня

—Поліцейські, які приїхали з Тульчина, поспілкувалися з так званими «гостями» і вийшли за територію заводу, — продовжує розмову Ганна Супрун. — Нам повідомили, що зброя у приїжджих зареєстрована, вони мають на неї дозвіл. Але хто ці люди, поліцейські  не стали говорити. відмовилися нам повідомити.

Якщо це приїхала нова охорона, то чому зі зброєю? — запитує жінка. — раніше на прохідній чергували охоронці без зброї.

Про те, що це можуть бути охоронці, свідчить нашивка на одязі в одного з приїжджих. Кажуть, на ній є напис «Гепард».

—Якщо це справді нова охорона, то чому ж не показати документи? — дивується співрозмовниця.

На телефонні дзвінки місцевих відгукнулися представники керівництва райдержадміністрації і районної поліції. Як стверджують місцеві, приїхали в.о. голови РДА і поліції.

—Вони нас заспокоїли тим, що приїжджі відправили своїх представників у Вінницю за документами, — говорить Ганна Супрун. — Як так може бути, люди без документів зайшли на завод, причому, зі зброєю, а поліція не вживає ніяких заходів до їх видворення?

Станом на 17 годину ніхто ніяких документів не привіз. На завод вони проникли о пів на дев’яту ранку. Принаймні так стверджує співрозмовниця. Начальство роз’їхалося,  а невідомі продовжують залишатися на заводі. Місцеві також залишаються біля прохідної.

Вночі можуть почати різати завод

Захисники заводу припускають, що ситуація може мати продовження під прикриттям ночі. Мають для цього певні підстави.

—Минулого вівторка увечері до заводу прихала машина і трактор, — розповідає Ганна Супрун. — Транспорт був завантажений балонами і різаками. Під’їхали до других воріт. Мали намір заїхати на територію. Але зробити це неможливо. Ми перекрили в’їзд бетонними плитами.

Кирнасівчани знову викликали поліцію.

Поліцейські сказали, що зараз під’їде власник заводу з документами.

—П’ять годин чекали, — продовжує Ганна Супрун. — ніхто не приїхав, ніяких документів не привіз. Натомість автомобіль і трактор поїхали за межі села.

Жінка каже, що навіть знають, де саме техніка зупинилася. Люди із села Капустяни Тростянецького району повідомили, що в них знаходяться завантажені балонами в різаками транспортні засоби. Недарма ж вони там простоюють. Мабуть, чекають команди на повернення до Кирнасівки. Їхати недалеко. Так розмірковують учасники акції із захисту заводу.

Три групи поклали око на завод

 —Знаючі люди розповіли, що є три групи, які виявляють інтерес до нашого заводу, - говорить Ганна Супрун. — Одна зацікавлена в тому, щоб порізати обладнання і продати його на металобрухт. Друга має намір вивезти і продати цукор. Третя претендує на земельну ділянку, на якій знаходиться завод. От і виходить: кому коронавірус, а комусь не дає спокою операція цукрозавод.

Нинішня ніч для кирнасівців буде неспокійною. Вони мають намір посилити чергування з охорони заводу.

Обласна поліція поки що не прокоментувала нинішню ситуацію в Кирнасівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Жінки чергують вдень, чоловіки – вночі. Печерський суд ухвалив забрати цукор з Кирнасівки

 

 


 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Татьяна Потребенко

    Жах!!! В якій країні ми живемо!!!
  • Свирид Голохвастов

    А шо поліція?Як завжди в ролі статиста?
  • Павел Парфенюк

    "Борітеся - поборете, Вам Бог помагає!"

    покращення reply Павел Парфенюк

    вы боретесь  примерно с 91 года и что не перемога то на следующий день после борьбы зрада очередной дебил у власти
  • Yaroslav Yashchuk

    Україна кишить беззаконням.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up