Петиція: пропонують встановити пам'ятник подільському полковнику Івану Богуну

Петиція: пропонують встановити пам'ятник подільському полковнику Івану Богуну
  • Вінничанин Іван Соляр подав петицію, у якій просить на місці переможної битви в місті Вінниця в березні 1651 року встановити статую Івану Богуну. За добу звернення підтримало 24 людини.

Таку петицію опублікували 15 січня. Автор зазначає, що у місті уже пам'ятник в честь переможної битви, але цього замало. Чоловік пише, що «постать відданого сина України Івана Богуна варта повноцінного пам’ятника».

— Ми переконані, що встановлення повноцінного пам’ятника вінницькому полковнику Івану Богуну зробить наше місто культурнішим, патріотичнішим, ще більш туристично привабливим та приверне інтерес містян та гостей міста до визначної постаті та нашого земляка Івана Богуна. Тому, просимо встановити статую вінницького полковника Івана Богуна на вірному коні на місці переможної битви у місті Вінниця, — йдеться у тексті петиції.

Відео дня

Станом на сьогодні, 16 січня петицію підписали 24 особи з 350 необхідних. Приєднатися та проголосувати можна ТУТ.

Дізнавайтеся більше про Івана Богуна у відео:


Читайте також:

Історія в руїнах. Як рятують будинок Леонтовича та чи його це насправді дім?

Історики запрошують на екскурсію Собором у центрі Вінниці

Фото, на яких можна «залипнути»: Реставруємо вінницькі будівлі одним махом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Тарас Бондаренко

    Хочется кому-то памятник - пусть строит). Ну если есть у человека деньги. Ну нет денег - так зачем брать чужие? Наверное можно потратить более полезно
  • Грицько Штахета

    Давно пора вже написати петицію, щоб ті хто пише петиції спочатку примусово проходили освідчення свого психічного стану у професорів з трьох різних лікарень.
  • Volodymyr Voychyshyn

    якщо дуже хочеться,то краще осучаснити той який є...
  • Римский Александр

    Это как у туземцев: чем хуже живут, тем больше лепят идолов. Тьмутаракань.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up