Перший пішов: вінничанина оштрафували на 20 тисяч гривень за відмову від маски

Перший пішов: вінничанина оштрафували на 20 тисяч гривень за відмову від маски
  • У Вінницькому палаці дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної чоловік влаштував скандал. Він відмовлявся одягнути маску на обличчя. За це суд наклав на порушника карантину величезний штраф.

Вінницький міський суд Вінницької області виніс рішення щодо порушення карантину в закладі, де перебувають діти. Про це повідомляють у прес-службі відомства.

«Вінницький міський суд Вінницької області розглянув справу про притягнення вінничанина до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме недотримання правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм», — йдеться у повідомленні.

Відомо, що чоловік у приміщенні Вінницького міського палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної розпочав конфлікт та відмовився одягнути маску на обличчя.

Відео дня

Палац дітей та юнацтва планують утеплити

«У ході конфлікту вінничанин проігнорував вимогу прибулих працівників поліції одягнути засоби індивідуального захисту і пред’явити документи, що посвідчують його особу», — зазначають у суді.

Вінницький міський суд Вінницької області у цій справі визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП та постановив застосувати до нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 20 400 гривень, а також стягнути з правопорушника на користь держави судовий збір у розмірі 420,40 гривень.

«Суддя зауважив, що нехтування вимогами щодо карантину людей у закладі, де перебувають діти, свідчить про особливий цинізм вчиненого правопорушення», — йдеться у повідомленні пресслужби Вінницького міського суду Вінницької області

 

Читайте також:

Дві смерті за добу від коронавірусу на Вінниччині: цифри по районах

Дані по COVID на 10 листопада: в Україні +10 179 випадків. Скільки на Вінниччині?

Нові дані по COVID-19: яка ситуація в Україні та на Вінниччині на 9 листопада?

На апаратах штучної вентиляції легень та кисневій підтримці знаходяться 460 вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ivan Supryaga

    Це наслідок незнання законів людиною. Незнання законів не звільняє від відповідальності, а знання ЗВІЛЬНЯЄ. Був би він юридично грамотним, надіслав би обгрунтоване ЗАПЕРЕЧЕННЯ протоколу про порушення карантину до суду на підставі низки статей Конституції та Закону України про захист населення від інфекційних хвороб, то рішення суду було б інакшим. Люди, які після складення протоколу надсилали таке заперечення, вигравали суд і визнавалися невинними. Якщо він себе не визнав винним, також можна оскаржити рішення суду у вищій судовій інстанції. Є люди, які після накладеного таким судом штрафу подавали апеляцію в наступну судову інстанцію, рішенням якої штраф скасовувався.
    До речі, стосовно нещодавно прийнятого закону 3890 про штрафи за відсутність масок, який надає право поліціянтам штрафувати без рішення суду також вкину своїх 5 копійок. Поки його не підписав Зеленський, він не набув чинності. Щоб набув чинності, його не лише повинен підписати президент. Також необхідно його оприлюднення у газетах "Урядовий Кур'єр" (Кабінет Міністрів) та Голос України (Верховна Рада). І лише тоді, коли цей закон підпише Зеленський і буде оприлюднено у цих державних газетах, він набуде чинності, а поліція матиме повноваження накладати штрафи за порушення карантину без рішення суду. Оскільки Зеленський зараз на лікарняному, підписання цього закону відкладено на невизначений термін, а отже поліція поки що НЕ МАЄ повноважень самостійно штрафувати громадян за порушення карантину.
  • Читач68

    Все правильно!!!Так і має бути!Порушників потрібно штрафувати!
  • Ruslan Fawkes

    Дибилизм
  • Ols Kat

    Так суды ж завалены делами, как это суд так быстро рассмотрел это дело?

    Людмила Громова reply Ols Kat

    Для показухи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих» 08:27 Сьогодні вітаємо Христину та Павла. Історія, іменини та прикмети 18 травня Від читача 21:52 Підтримайте будь ласка петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 08:12 В завершальному матчі сезону "Нива" в гостях розгромила "Реал Фарму" 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає адвокат 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни 19:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 18 та 19 травня 18:33 Україну накриє хвиля спеки: синоптики прогнозують аномальне потепління 18:00 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:59 Директор вдарив учня, батько якого на фронті? Поліція розслідує скандал у ліцеї 17:48 Можна навіть онлайн: від завтра чоловіки повинні оновити свої облікові дані 17:04 Пасажирка загинула внаслідок ДТП біля Тульчина. Водій був п'яний 16:43 «Буває телефонують і кажуть, що сітка вже не потрібна…» Розповідаємо про волонтерів з «Замасковані» photo_camera 16:30 Чим зайняти дітей влітку. Огляд літніх таборів, гуртків у Вінниці (партнерський проєкт) 16:02 Зросли штрафи за ухилення від військового обліку та мобілізації. Скільки доведеться заплатити? 15:39 Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених 15:20 Практична допомога бізнесу: можливості та ресурси для відновлення та сталого розвитку (прес-служба спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up