Перший інклюзивний наметовий табір: в спеку люди на візках вдягли шинель

Перший інклюзивний наметовий табір: в спеку люди на візках вдягли шинель
  • “Гармонія” втілила ще один шалений проект - перший в Україні інклюзивний наметовий табір Connection.
  • Ми провели з учасниками цілий день.
  • Далі розкажемо, чому в 35 градусів спеки людей змусили одягнути солдатські шинелі.

В село Бохоники на чотири дні з'їхались молоді люди з різних міст Укрaїни. Там розташувалось наметове містечко, в якому відпочивали та навчались дівчата та хлопці разом з людьми на візках.

Заступниця голови ГО “Гармонія” Олена Чорнобривенко написала грант на проведення табору. В рамках прогрaми ActiveCitizens виділили 8 тисяч гривень. Ці гроші пішли на закупку їжі та обладнання.
- Ми вирішили об’єднатись з львівською громадської організацією «Фундація Регіональних Ініціатив», які проводили наметові табори для здорової молоді. В ГО «Гармонія» був досвід проведення наметових таборів для людей з інвалідністю, - розказує Олена.


Всього на перший заїзд зареєструвалось близько 40 людей, з них - 15 люди, які пересуваються на інвалідних візках.

Відео дня

Previous Next


На галявині біля річки розклали намети та встановили два біотуалети, один з яких доступний для людей на візках.  А ось як виглядає місце ночівлі в наметі.


Антон Серов приїхав зі своєю дружиною з Нікополя Дніпропетровської області. Він голова спортивно-оздоровчої організації для людей з інвалідністю «Аква». Антон розказує, що дуже сподобалось в таборі. Він збирається влаштувати щось подібне в Нікополі.


- Я пришлю заявку. Ви заповните. Потім відішлемо її в Британську Раду. Все що від нас потрібно, ми допоможемо, - підслухала розмову журналістка Олени Чорнобривенко та Антона Серова.


В рамках програми учасники пройшли різномaнітні тренінги по самовдосконаленню. На один із них потрапили і ми. Президент центру розвитку «Риторі» Василь Коміссаров розказував, як побороти страх під час виступу перед публікою. Тренер запропонував один метод, який називається «Солдатська шинель».


- Закрийте очі та розслабтесь. Уявіть собі, що ви вдягнулись в шинель. Вам спокійно та затишно. Шинель вас захищає та заспокоює. Тепер уявіть, що ви зняли шинель та повісили її на руку. Відкрийте очі. Наступного разу перед публічним виступом уявіть собі, що ви знімаєте шинель з руки та вдягаєте її на себе, - навчає учасників Василь Коміссаров.


Головa ГО «Гaрмонія» Рaїсa Пaнaсюк, розказує, що тaбір створили з метою подолання психологічних бaр’єрів тa нaлaгодження діaлогу між молоддю.


Киянка Марина Гусак, яка навчається на третьому курсі в коледжі, раніше ніколи не мала справ з людьми з інвалідністю. Дівчина каже, що вона навіть сторонилась їх. Життя в таборі зовсім змінило думку Марини.

Вчора, 21 червня 2016 року, в останній день заїзду до табірчан завітали гості. Народний депутат Сергій Кудлаєнко пообіцяв допомогти створити ще в серпні такий самий табір.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    останнє фото зіпсувало весь позитив...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up