«Перекриємо дорогу Зеленському!..» У Махнівці знову зупинили рух на міжнародній трасі

«Перекриємо дорогу Зеленському!..» У Махнівці знову зупинили рух на міжнародній трасі
На дві години жителі Махнівки заблокували рух танспорту - у такий спосіб вимагали встановити світлофор на "смертельному" переході, тут вже загинули під колесами майже 10 людей
  • На дві години зупинили рух транспорту через село Махнівка Козятинського району місцеві жителі.
  • 10 вересня тут на пішохідному переході 20- річний вінничанин на смерть збив 48-річну жінку.
  • Сиротами залишилися троє дітей.
  • Місцеві не вперше вимагають встановити світлофор.

—П’ять дні тому ми вже перекривали трасу, — розповів по телефону 20minut.ua один з учасників акції на ім’я Микола. — Тоді тут було районне начальство. Ми просили встановити світлофор. Додзвонилися до Борзова у Вінницю. Він пообіцяв, що буде контролювати вирішення питання встановлення світлофора. Але ж з нашими чинушами треба говорити конкретно, інакше діла не буде. От ми й попередили, що знову вийдемо, якщо не дотримають слова.

«Чекали, як і обіцяли, до 20-го числа»

 Співрозмовник каже, що на попередній акції визначили час на установку світлофора  — до 20 вересня. Інакше 21-го знову вийдуть на трасу і зупинять транспорт.

—Думаєте, хтось хоча б пальцем пошевелив? — каже співрозмовник. — Вони ж знали, що люди не відступлять від свого. Все одно нічого не зробили. Хоча б якусь видимість роботи створили. Наплювати на людей. А тут уже не менше десяти померли під колесами. Одні летять, як на погибель, у других вибори, це  для них нині головне.

Відео дня

Черга автомобілів розтягнулася на кілометри.

Учасники акції вимагали приїзду на місце події голови обласної адміністрації Сергія Борзова.

—Перекриємо дорогу Зеленському! — говорили учасники акції. — До Вінниці пропустимо тоді, коли встановите світлофор.

Дві години ходили по переходу

Як розповіла журналісту прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник, акція розпочалася о 15 годині 25 хвилин, а закінчилася о 17.год.20 хв.

—Установка світлофорів це не наша компетенція, — уточнила співрозмовниця. — Стосовно водія, який збив на смерть жінку у Махнівці, проводиться досудове розслідування. Йому обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Адвокат подав апеляцію, щоб водія випустили з-під варти

За словами Анни Олійник, їй відомо, що адвокат водія «Тойоти» подав апеляцію на зміну запобіжного заходу.

У Махнівці не вірять, що водій понесе належне покарання. Місцеві уже з’ясували, що за кермом був син одного з вінницьких бізнесменів.

—Йому стільки років, як старшій дитині нашої загиблої землячки, — каже ще один співрозмовник на ім’я Петро. — Керувати машиною навчили, а по-людськи ставитися до людей у них нема такого. Бо їм гроші засліпили очі. Їхав би з такою швидкістю, як вимагають правила, не було б такого горя в людей. І сам би спав вдома, а не в ізоляторі.

Активісти Махнівки мають намір бути у залі засідання Апеляційного суду, коли будуть розглядати апеляцію на зміну запобіжного заходу тому, хто здійснив смертельний наїзд на їхню землячку.

Сиротами залишилися троє дітей

Місцеві з сумом говорять про 48-річну Олену Фурман. Це її збив на пішохідному переході 20-річний водій на позашляховику Toyota Highlander. Якщо вірити співрозмовнику, їхав зі швидкістю понад 100 кілометрів. Від  удару жінку відкинуло на велику відстань. Вона померла  на місці.

Удар був настільки сильний, що в  автомобіля пошкоджено ліве крило. Фото позашляховика розміщено на сайті обласної поліції.

У загиблої залишилося троє дітей. Найстаршому синові 20 років. Д15-річна донечка у нинішньому році стала студенткою одного х коледжів Києва.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Nick Sapun

    Можна подавати скаргу на бездіяльність поліціі які в таких випадках повині регулювати рух
  • Ілля Островський

    То відразу перекривали б дорогу Зеленому чи місцевим чиновникам. Навіщо простих людей кошмарити цим дебілізмом з перекриваннями і настроювати їх проти себе? Приїхав додому на годину пізніше - всі плани по бороді завдяки цим перекривачам.\
  • ОБА НА

    Але місцеві будуть шевелитись. Перекрити і ще ТВ запросити.
  • 1234

    Ну давай назло зеленському і борзову застави всіх водіїв фур, та легковиків кілька годин стояти в черзі. Що це за мода така пішла ?! То- центр міста перекривають , щоб звичайні люди на роботу спізнилися, тепер трассу перекрили. Бідний Зеленський , не зможе літаком чи вертольотом добратись до Вінниці, ага.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 18:58 смс для Анечки 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up