Перехід на «Урожаї» не будуть ремонтувати за кошти міста. Там може бути наземний перехід

Перехід на «Урожаї» не будуть ремонтувати за кошти міста. Там може бути наземний перехід
  • Городяни звертали увагу міськради, що підземний перехід на «Урожаї» — це смітник, який потрібно відремонтувати.
  • У мерії відповіли, що за міські кошти цього робити не будуть, бо перехід в оренді.
  • Додали, що «опрацьовують можливість облаштування наземного переходу над підземним». Яким він може бути?

У середині жовтня на сайті міських петицій було опубліковано звернення Євгенії Гулько. У петиції вінничанка звертала увагу, що підземний перехід на «Урожаї» потребує оновлення: перехід має неповторну суміш запахів туалету та шаурми, темні коридори та безлад справляють враження смітника в нічний час.

Звернення швидко набрало необхідних 350 підписів. І у четвер, 8 листопада, міськрада відповіла на петицію. У тексті йдеться, що перехід був зданий в оренду торговельно-виробничому товариству «Південний Буг» ще в 2001 році. А термін оренди закінчується 01 листопада 2031 року.

«Враховуючи вищезазначене виконати роботи з ремонту елементів пішохідного переходу на орендованій ділянці за бюджетні кошти немає можливості, так як це є порушенням Бюджетного кодексу України», — йдеться у відповіді з підписом заступника мера Владислава Скальського.

Відео дня

Чому міська влада не змусила орендарів відремонтувати перехід? Чи має на це важелі впливу? Чи виконує свої обов’язки орендар підземного переходу? У тексті відповіді на петицію про це немає.

Журналісту не вдалося з’ясувати це і у міськраді. Директор департаменту комунального майна Ігор Шутак, який міг би пояснити ситуацію з переходом, у відпустці — так казали у його приймальні, в п’ятницю, 9 листопада.

Тим не менш. У кінці відповіді на петицію йдеться, що замість підземного переходу може з’явитися наземний:

«На даний час в профільних департаментах міської ради опрацьовується можливість облаштування пішохідного переходу через вулицю Пирогова над зазначеним підземним переходом».

Нам стало відомо, що над наземним переходом міркують урбаністи з групи «Транспорт і мобільність», які співпрацюють з міськрадою.

Громадський активіст Віктор Перлов, який також є в цій групі, пояснив яким може бути наземний перехід на «Урожаї». Далі і до кінця тексту — пряма мова Перлова

— У результаті аналізу стану підземного переходу біля ринку «Урожай», з'явилась ідея облаштування альтернативного наземного переходу, щоб маломобільні групи населення могли комфортно перетинати вулицю Пирогова.

Крім того, у разі проведення реконструкції переходу потрібний буде «запасний варіант», яким змогли б користуватись пішоходи на час ремонту. Група «Транспорт і мобільність» озвучила цю ідею керівництву міста — враховуючи нещодавню петицію про перехід, вона викликала значний інтерес.

Так може виглядати пішохідний перехід з «накопичувачем»

Суть ідеї в тому, щоб ділянку дороги розбити посередині на дві частини і для кожного з напрямків встановити окремий пішохідний світлофор — таким чином перехід вписується навіть в існуючу схему роботи перехрестя не ускладнюючи рух транспорту.

Посередині проїжджої частини у місці переходу облаштувати розділювальну смугу — «накопичувач» для пішоходів, в якому вони будуть очікувати на «зелене» світло. Це будуть не острівці безпеки, а повноцінна роздільна смуга — її можна порівняти з тією, яка розмежовує дорогу на проспекті Юності. Розглядали варіант розміщення цього переходу практично над підземним.

Нині ми маємо порахувати пішоходопотік в підземному переході та змоделювати чи вмістить цю кількість наземний перехід.

Поки що готового рішення та навіть концепції ще немає. Так само як і чіткого терміну, коли це з'явиться на вулиці Пирогова.

Але враховуючи те, що підземний перехід є в жахливому стані, там відвалюється плитка і він несе небезпеку для користувачів, а існуючі «пандуси» є серйозною перешкодою для маломобільних груп, наземний перехід в районі «Урожаю» має право на життя.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (46)
  • Вікторія Селезньова

    Бред))
  • Kazimir

    Не комільфо. Зараз в тренді гіперлупи, а в перспективі телепорти, хоп - і ти вже на іншому боку вулиці.
    Думка щодо наземного переходу правильна. Але якщо вже є підземний (так сталося), то треба його відповідно облаштувати і обслуговувати: пандуси, ескалатори, прибирання і т.п. Генделики, клозети привести у відповідність до санітарних умов та державних стандартів, або позакривати. Розібратися з арендатором та арендодавачами, один з двох має нести відповідальність за стан справ.
    Нє? То читайте спочатку, наземний перехід. А підземний засипати і посипати собі попілом на голову. Усі витрати та відшкодування з нералізованих вигод за рахунок "коробкіних" або тих, хто йому давав преференциї.
  • Daily

    дьявол кроется в деталях ,зачем ждать 2031 год
  • Раїса Уманець

    Коробкін це не пан Капуста, якии вболіває за місто, в якому проживає.Тому Коробкін і не подумає ремонтувати перехід, якии взяв в аренду!

    Anonymous reply Раїса Уманець

    Шановна Раїса, на мою думку порівнювати пана Коробкіна та пана Капусту не доцільно. Перегляньте розділ друзі у пана Капусти і ......, так там є пан Коробкін. Та ще безліч  людей влади які допомогли отримати ласий шматок землі під забудову, зауважте не в аренду. Отримати  ласий шмат землі від "шановної нашоїї влади"  без торгів, як усі розуміють за смішні гроші це напевне " чисте везіння". Якщо поглянути ще більш уважно, то в останній час везіння часто супроводжує і депутатів від "Свободи". Згадайте муніціпальну аптеку з виготовленням ліків та розширений магазин від Базелюків. Я не впевнений пані Раїса, що Ви   наведете 5-6 випадків будівництва (комерційного) у центрі міста без сприяння пана Моргунова та його команди.  
    Не хочу розповідати що таке "аренда" від вінницької влади....., сьогодні є, а завтра знаходиться людина яка знедолена і претендує для прикладу на вашу землю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up