Пенсії по $150 та Реву у відставку. Чого вимагали на мітингу під ОДА

Пенсії по $150 та Реву у відставку. Чого вимагали на мітингу під ОДА
Протестували до сотні вінницьких пенсіонерів. Люди змерзли, тому мітингували майже годину і не вдавалися до перекриття Соборної
  • На Соборній, поблизу ОДА відбувся черговий мітинг пенсіонерів та військових відставників.
  • Люди вимагали підвищення пенсій за стандартами ООН — не менше 5 доларів на добу, а за місяць — 150 доларів.
  • А те підвищення, з відстрочкою в 2019-2020 роках, яке затвердив Кабмін, пенсіонери назвали ганебною «подачкою».

До сотні людей літнього віку зібралися на мітинг, зранку, 27 лютого, перед будівлею Вінницької ОДА, що на Соборній. Вінничани стояли із плакатами, на яких була вимога — підвищити пенсії. Цього хотіли пенсіонери вчителі, медики, МВС та військові відставники.

Перед входом в обласну адміністрацію знову поставили опудало міністра соцполітики Андрія Реви. На нього, з періодичністю раз на 10 хвилин, пенсіонери насилали прокльони, звинувачуючи у «антисоціальній політиці».

Відео дня

Пенсіонерів непокоїло, що із введенням безвізу з ЄС все більше робітників виїжджає на роботу за кордон. І як результат, пенсійний фонд не може зібрати гроші з робітників для пенсіонерів. Тому вінницькі пенсіонери запропонували нараховувати пенсії з продажу українських надр — нафти, газу, вугілля тощо, а не із зарплат працюючих українців.

Крім того, військових пенсіонерів обурила постанова Уряду №103, яка передбачає спершу перерахунок для пенсіонерів міліції.

— Військовим підвищили пенсію з 1 січня 2018 року, враховуючи тільки посадовий оклад, виплату за звання та відсоткову надбавку. Про інші надбавки, з якими виходили на пенсію люди, забули. А все те, що нам недоплатили за 2016-2017 роки, хочуть віддати у кілька частин аж до 2020 року! І що нам робити? Як вижити на три тисячі гривень, якщо потрібні ліки, їжа вже зараз? — обурювався пенсіонер.

Серед натовпу стояли не тільки пенсіонери силових структур, а й такі як Михайло Олексійович. Колишній електрик за 36 років стажу отримує пенсію 1800 гривень.

— За останнім перерахунком мені додали 140 гривень. А мінімально для виживання мені треба не менше 2500 гривень. Це щоб за продукти, ліки, комуналку оплатити. Жінка в мене отримує ще меншу пенсію, тому я тут стою за двох, — сказав пан Михайло.

Від імені вчителів пенсіонерів говорив Михайло Сіранчук. Він розповів, що після пенсійної реформи отримав доплату аж 70 гривень.

— Я виживаю завдяки друзям, секонд-хенду та своєму слабкому здоров’ю. Бо лікарі не дозволяють їсти усе, що хочеться. Вимагаю, щоб ці політики, які проводять антисоціальну політику, пішли у відставку. Україною мають керувати справжні фахівці та патріоти! — сказав Сіранчук.

Лютий мороз «зіграв на руку» посадовцям: мітингувальники відмовилися від радикальних дій та не перекривали рух на Соборній. На кінець акції полковник ЗСУ, ветеран Афганістану та АТО Петро Канонік зачитав звернення до голови ОДА Валерія Коровія.

— Наші вимоги – високі пенсії для всіх, бо гроші в Україні є! І недопущення дискримінації серед пенсіонерів за професійною ознакою. Крім того, в Україні мають встановити мінімальну пенсію таку, як це прописано в постанові Організації Об’єднаних Націй: 5 доларів на день, або 150 доларів на місяць (у гривнях — 4040 гривень - авт.), — казав Канонік.

Один з організаторів мітингу Віктор Маліновський казав, що про наступну акцію протесту під ОДА пенсіонери зможуть дізнатися у Фейсбуку. Нагадаємо, що цей мітинг пенсіонерів є вже четвертою акцією протесту під ОДА за 2018 рік.

За два роки пенсії силовикам зростуть вдвічі

Олена Корчака, директор обласного Пенсійного фонду

— Процедура перегляду пенсій розпочнеться з 1 березня 2018 року. Загалом пенсії будуть переглянуті для 21,5 військових пенсіонерів. Для силовиків, крім пенсіонерів МВС, перерахунок здійснюватиметься відповідно до грошового забезпечення (посадовий оклад, військове звання, вислуга років) обчисленого згідно з постановою КМУ №704.

З 1 січня цього року, виплата перерахованих пенсій буде проводитись у розмірі 50% суми підвищення пенсії, визначеної станом на 01 березня 2018 року, з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року – 75 %, а з 1 січня 2020 року – 100%. Таким чином, за два роки військові пенсії зростуть щонайменше удвічі.

Перерахунок пенсій колишнім працівникам МВС буде проведено з 1 січня 2016 року з розстрочкою виплати коштів за попередній період. Тобто, з 1 січня 2018 року дана категорія осіб отримає пенсії в новому розмірі, а сума за попередній період буде виплачуватись починаючи з 1 січня 2019 року.

Для прикладу, якщо полковник - заступник начальника головного управління має 4106 гривень пенсії, то з 1 березня — буде 7315 гривень, з 1 січня 2019 — майже 9000, а з 1 січня 2020 року — понад 10000 гривень.

Читайте також: 

Під ОДА близько сотні пенсіонерів і відставників вимагали підвищити пенсії

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (45)
  • Олександр Мазур

    2008 року КабВор Капітельман-Тимошенко "перерахував" пенсії військовослужбовцям, вилучивши з розрахунку  надбавку за безперервну військову службу та премію 33.3% грошового забезпечення...2018 року КабВор Гройсмана "перераховує" пенсії військовослужбовців, вилучивши з розрахунку всі додаткові види грошового забезпечення та премію та переніс виплату на 2 роки (!). Гібридна війна капітельман-гройсманів проти ветеранів військової служби?

    Next reply Олександр Мазур

  • Олександр Мазур

    ...черговий мітинг пенсіонерів та військових відставників? Який дегенерат написав таку маячню?  Вінницькі бариги без батьків розмножуються?

    Next reply Олександр Мазур

  • Олександр Мазур

    Приколи від Петєньки. Анекдоти про Вовочку:                                                                       Епідемія клептоманії? Перекусав їх хто?

    Next reply Олександр Мазур

  • Олександр Мазур

    Приколи від Петєньки. Анекдоти про Вовочку:                

     - Фурманов написал, что Петька служил у Василия Ивановича.

    - Азаров утверждает, что Петька служил у Виктора Фёдоровича.                                                                                                                  - Петро стверджував «Вот я провел два года в советской армии, в том числе участвовал в боевых действиях»..

    Кому верить? http://www.aif.ru/politics/world/uchastvoval_v_boevyh_deystviyah_gde_voeval_prezident_petr_poroshenko

    Next reply Олександр Мазур

    Я думав ти розумніший...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up