Пенсіонери отримають сучасні смартфони та пільги на Інтернет. Кому пощастить?

Пенсіонери отримають сучасні смартфони та пільги на Інтернет. Кому пощастить?
  • В Україні навесні розпочинається нова державна програма в рамках якої пенсіонерів забезпечать смартфонами. Також літні україніці отримають пільги на мобільний інтернет. Є лише одна вимога.

Про це сьогодні, 8 лютого, розповів президент України Володимир Зеленський.

Зеленський зазначив, що безоплатний сучасний смартфон і пільговий тариф для користування мобільним інтернетом отримають вакциновані громадяни віком від 60 років.

Нововведення має запрацювати уже цієї весни.

Відео дня

«Два роки тому ми запустили курси цифрової грамотності для людей похилого віку. А навесні запускаємо нову велику державну програму, – повідомив голова держави.  — Всі охочі вакциновані українці, старші за 60 років, отримають безоплатний, якісний сучасний смартфон і пільговий тариф».

Також нині у додатку «Дія» триває голосування, де визначають назву для програми. Серед варіантів — Бабусяфон, єДідусь і єБабуся, єСмартфон.

Як повідомляє агентство Інтерфакс-Україна, у ході брифінгу з журналістами міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що запис на отримання смартфонів розпочнеться у квітні цього року. Безпосередньо їхня видача залежатиме від строків, у які зможуть виготовити пристрої. 

«У квітні розпочнеться перший етап проєкту: запис тих, хто хоче отримати смартфон. Коли розпочнеться другий етап (отримання смартфонів), залежить від виготовлення самих пристроїв. Ми окремо це анонсуватимемо, — сказав Федоров. — Але ми плануємо більшу частину цього проєкту реалізувати вже цього року».

За словами урядовця, ще не визначено, які це будуть пристрої.

Відзначимо, що смартфони зможуть отримати 8,5 млн громадян. На Вінниччині — 346 тисячі, саме стільки у нас пенсіонерів від 59 років. Але не забуваємо про головну умову — до програми долучитися можуть лише вакциновані.

 

Читайте також:

Показники пішли вгору. В Україні понад 34 тисячі нових ковід-випадків

Чотири смерті та понад 800 нових випадків. Дані про COVID у Вінниці та районах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (81)
  • Олександр Бойко

    Це просто дурдом!!!!!!! Обiдно шо за iхнi дебiльнi видумки, розплачуватись нам!!!!!!
  • Читач47

    ..
  • Читач06

    Це зезрада
  • Радмила Ковалева

    Кому пощастить????? Їх онукам!!!

keyboard_arrow_up