Опублікували рейтинг безпечності облцентрів. На якому місці Вінниця?

Опублікували рейтинг безпечності облцентрів. На якому місці  Вінниця?
  • Оприлюднили рейтинг безпечності українських міст, показники якого вражають.
  • В Вінниці зафіксували злочинів в 70 раз більше, ніж в Хмельницькому.

Найбільш безпечним обласним центром України визнали Хмельницький, одразу за ним йдуть Тернопіль, Чернівці, Чернігів та Івано-Франківськ. І лиш потім на шостому місті – Вінниця.

У п’ятірку найнебезпечніших міст потрапили Запоріжжя, Кропивницький, Київ, Севєродонецьк та Миколаїв. Таким є рейтинг безпечності обласних центрів України, який оприлюднив Інститут суспільно-економічних досліджень.

Відео дня

«На позицію міста в рейтингу впливала кількість правопорушень та думка городян щодо рівня власної безпеки», - розповіла експерт з макроекономічної політики Інституту суспільно-економічних досліджень Крістіна Аврамченко.

Згідно досліджень, в Хмельницькому зафіксували лише 2,2 кримінальних правопорушень на 10 тисяч людей, в Вінниці цей показник склав аж 156,2 правопорушень.

За її словами, люди сприймають по різному стану безпеки в місті. Їх відчуття не завжди співпадають із об’єктивними даними щодо кількості кримінальних правопорушень.

"Наприклад, в Івано-Франківську, Вінниці і Херсоні кількість кримінальних правопорушень приблизно однакова: від 150 до 165 на 10 тис. осіб. Проте, городяни почуваються по-різному. У Вінниці та Івано-Франківську безпечніше, а у Херсоні значно менш безпечно", – розповідає експерт.

Варто нагадати, що в минулому році найбезпечнішим містом визнали Чернівці. Друге місце посів Луцьк, Вінниця - третя у рейтингу. 

Довідка: Рейтинг безпечності облцентрів є результатом співставлення даних Третього всеукраїнського муніципального опитування мешканців обласних центрів, проведеного на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (ІRI) та статистики щодо кількості кримінальних правопорушень.

Читайте також: Вінничани назвали своє місто найкращим для життя (Рейтинг міст України)
Вінницю назвали містом з найкращою транспортною інфраструктурою
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    Якщо в Хмельницькому зафіксували лише 2,2 кримінальних правопорушень на 10 тисяч людей, а  у  Вінниці цей показник склав аж 156,2 правопорушень, то однозначно треба ставити питання про негайну заміну керівництва поліції.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up