Олександр Педан сходив на ранкову пробіжку з вінницькими школярами

Олександр Педан сходив на ранкову пробіжку з вінницькими школярами
  • Телеведучий завітав до Вінниці з інтерактивними зустрічами «НеЛекції», реалізованими разом із ГО UMind у межах ініціативи ЮНІСЕФ «Спільно до навчання».
  • Під час однієї з таких зустрічей учні запропонували Олександру Педану піти з ними на пробіжку, він не відмовив.

Ані рання година, ані морозна погода не відлякали вінницьких школярів від ранкової пробіжки. Бо спортом разом із ними радо погодився зайнятися Олександр Педан.

Телеведучий завітав у Вінницю за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) з інтерактивними зустрічами «НеЛекції». Їхня мета — у легкий та цікавий спосіб донести учням інформацію на теми мінної безпеки, вакцинації, психічного та фізичного здоров’я та важливості освіти під час війни.

«Однією з тем наших НеЛекцій є важливість спорту, — каже Олександр Педан. — Я пояснюю дітям, що він не лише покращує нашу фізичну форму, а також дуже часто допомагає боротися зі стресом. І власне у процесі розмови я обмовився, що планую наступного ранку бігати. Діти охоче підхопили й запропонували зробити це разом».

Відео дня

Телеведучий жартує: мав побоювання, що в парку Леонтовича, де домовлялися зустрітися, він бігатиме наодинці. Але його, навпаки, чекав цілий натовп школярів.

«Я приємно здивований. Дуже круті діти — виховані, освічені, вмотивовані! — ділиться Олександр Педан. — Ми з ними не лише добре розім’ялися, а й поговорили про важливість освіти, патріотизм, необхідність відбудови країни».

Загалом у Вінниці телеведучий пробув кілька днів, під час яких провів дві НеЛекції. Захід був організований не лише для школярів, а й для їхніх батьків, які мали змогу поставити запитання працівникам освіти та вчителям щодо навчання під час війни.

Вінниця стала одним із тринадцяти міст, куди завітає телеведучий в межах проєкту «Спільно до навчання». Попереду ще Одеса, Кременчук, Олександрія, Кропивницький, Полтава, Дніпро, Миргород та Київ, позаду Рівне, Луцьк, Львів, Хмельницький. З міркувань безпеки заходи не анонсують, але охочі відвідати їх можуть звертатися за детальнішою інформацією до місцевих департаментів освіти.

Проєкт реалізує ГО UMind у рамках СПІЛЬНО — програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) для підтримки сімей з дітьми, які постраждали від війни. Програма СПІЛЬНО об’єднує зусилля ЮНІСЕФ з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами заради кожної дитини в Україні.

 

Читайте також:

У садочку облаштували укриття, де зможуть сховатися понад 300 діток

Двом вінниччанам призначили стипендії Кабінету Міністрів України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юлія Тернопільська

    супер
  • Гуць Алена

    Оце правильна ініціатива
  • Читач68

    Ви хоч би в заголовку писали хто такий Підан, бо не всі знають. Так навскидку , запитав своїх дітей (15 і 19 років)хто такий Педан? Вони не знають хто це. То може ця персона має якийсь сакральний зміст лише для автора статті? Бо сучасні діти не мають знати подібних малоросів ( подивіться його поведінку на розважальних програмах де він приймав участь, тоді зрозумієте про що я.)

keyboard_arrow_up