«Окультизм та політична пропаганда» Які книги міськрада роздає вінницьким першокласникам

«Окультизм та політична пропаганда» Які книги міськрада роздає вінницьким першокласникам

Цьогоріч вінницькі першокласники, як минулорічні, отримали  у подарунок від міської ради «Книгу вінницького школяра». Її віддрукували на кошти міського бюджету. Вінничанин Сергій Десняк у Фейсбук розкритикував книгу, чим викликав спір у мережі. 20minut.ua сфотографували книгу та поговорили з її авторкою.

У перший клас до вінницьких шкіл цієї осені пішли 4985 маленьких школярів. Всі вони отримали у подарунок «Книгу вінницького школяра». На замовлення міської ради було віддруковано 5 тисяч екземплярів книги. Про це повідомляється на сайті вінницької міської ради.

Згідно рішення виконавчого комітету вінницької міськради, з міського бюджету об’єднаних територіальних громад Вінниці виділили 370 тисяч гривень. Одна така книга коштувала 74 гривні. В описі до книги автором ідеї вказаний міський голова Сергій Моргунов, автором книги – методист з навчальних дисциплін Департаменту освіти Вінницької міської ради Клавдія Маліцька.

- «Книга вінницького школяра» відповідає змісту Нової української школи. Вона присвячена історії та сучасності Вінниці та Поділля. Тут йдеться про знакові історичні події, природні особливості краю. Також  про видатних вінничан, до речі, в цьому році книга доповнена інформацією про почесного громадянина нашого міста Раїсу Панасюк. Завдяки книзі діти знайомляться й із символікою держави та свого міста. Це видання з першого класу навчатиме дітей любити своє місто, Батьківшину, виховуватиме почуття патріотизму. Є тут й інформація щодо позашкільних закладів, які можуть відвідувати вінничани та багато іншої корисної інформації, – каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Відео дня

На своїй сторінці у Фейсбук вінничанин Сергій Десяк розкритикував книгу за політичну пропаганду, ідолопоклонство та упереджене ставлення до історичних постатей міста. Чим викликав спір у мережі.

«Зокрема, на 26 сторінках книги розміщені три фотографії міського голови Сергія Моргунова, одна – колишнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та чотири рази згадана торгова марка Roshen. У книзі окремий розділ присвячено тому, які є обереги та як їх власноруч зробити. А у християнстві використання різних атрибутів (підков, амулетів, гілок, малювання оберегів...) для захисту від злих сил (порчі, злих поглядів) вважається ідолопоклоством і засуджується, як великий гріх. Ідолом також є та річ, крім Бога, на яку людина покладає надію. І якщо хтось не знає, ідолопоклонство є гріхом не тільки у християн - воно засуджується у мусульманстві та іудаїзмі, - пише на своїй сторінці Сергій Десяк. – А ще кидається на очі упереджене ставлення авторів до відомих історичних постатей. Як один із прикладів – у вінницькій абетці серед визначних городян вказаний Бронюк Віктор – лідер гурту «ТІК», проте навіть не згадано про героїв Другої Світової війни – Бойко Івана, нашого земляка, який визволяв Вінниччину від нацистів та Берегового Георгія – почесного громадянина Вінниці, льотчика-космонавта, який брав участь у боях за Вінницю.»

Ось які фото додає автор до свого поста у соціальній мережі:

Ми зателефонували авторці книги Клавдії Маліцькій, щоб розпитати про ідею книги та отримати пояснення.

– Я дуже стомилась від того, що у мене беруть пояснення «за наші гроші», чи «не за наші гроші». Мені це не імпонує. Я написала підручник з історії міста Вінниці. Бруду було вилито стільки... Якщо ви помітили, у цій книжці навіть немає мого прізвища. Покійний чоловік сказав: «Я дуже жалкую, що ти після двох інфарктів маєш переживати ще один, третій. Забери своє прізвище зі сторінок підручника». І я це зробила.

Ми сфотографували книгу. Вона має тверду обкладинку та 47 сторінок віддрукованих на глянці. Можете роздивитись її гортаючи галерею.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Tetiana Siwak

    Нарешті щось, крім аврамічної пропаганди торгівців благодаттю :) І без совка й антіхвошизма :) Але молодець авторка! :)

    Добре би й в інших містах зробили щось таке ж, що не порушує бодай би Конституцію в плані аврамічної пропаганди - бо праваславниі хами навіть абетки клєпають з нею, і плювати хтіли на закон.
  • Галина Нагорняк

    Чудова книга.Грамотно і цікаво викладено матеріал.Красива.Автор попрацював на славу.Ще одна українська книга для дітей це супер🇺🇦🇺🇦🇺🇦
  • Дональд_К

    ой та ладно вам, нашли зло прямо, нормальная книжка красивая :) дети картинки посмотрят може чтото запомнят про город )

    Natasha Makarova reply Дональд_К

    Сын пролистал и сказал что это непонятная ерунда какая-то. Написано явно не для 6-7 летнего ребенка, многие вещи ему просто непонятны .  И я с ним согласна. Больше пока не открывал. У меня желания тоже нет его к этому подталкивать. Года через два разве можно будет от пыли отряхнуть и вручить. Идея отличная, но реализация ... хотя чего ещё от горсовета ожидать, как не самопохвалы и пропаганды - и тут надо было влепить

    Veronika reply Natasha Makarova

    Прошу прощение , но можете перечитать или прочитать книгу( так как скорее всего вы ее не читали ) и скинуть  фото страниц где вы нашли пропаганду и самопохвалу ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up