Оголошено переможців 16 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад (Прес-служба Вінницької обласної Ради)

Оголошено переможців 16 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад (Прес-служба Вінницької обласної Ради)

Члени Конкурсної ради під головуванням очільника обласної Ради Анатолія Олійника підбили підсумки 16 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад.

– Цьогоріч на конкурс подано 749 проектів, – повідомив Анатолій Дмитрович. – У 2018-му – 735 разом з екологічними. Враховуючи, що екологічних було 347, тому констатуємо, 2019 року кількість поданих громадами проектів збільшилась удвічі. Лише 13 проектів не набрали прохідних 60 балів (у 2017-му таких проектів було 100). Середній бал усіх проектів склав 84,46, а у багатьох проект-переможець набрав 90-98 балів зі 100. Це свідчить про те, що якість поданих проектів підвищується, залучається більше позабюджетних коштів та коштів інших бюджетів.

Минулоріч загальна потреба була у 80,9 млн грн, цього року  потреба у заявлених коштах з фонду конкурсу складає понад 84 млн, а виділено 20 млн грн. Однак, за переконанням Анатолія Олійника, в цьому і полягає суть конкурсу – обрати найкращих. Базовий бюджет одного проекту в середньому складає майже 27 тис. грн. Сукупний бюджет проектів цього року сягнув майже 256 млн грн, з яких 103 млн – це власні кошти подавачів (минулого року було 46 млн грн), і 68 млн грн – це кошти партнерів (минулого року – 29 млн грн).

Свої проекти подали усі 27 районів області, чотири міста обласного значення, та усі 37 об’єднаних територіальних громад області. Цього року найбільше проектів подали Шаргородський район – 48, Бершадський – 46, Крижопільський – 42.

– При підбитті підсумків використовувався формульний підхід для обрахунку, – повідомив експерт Секретаріату Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Віктор Іщук. – Сума розподілилась автоматично, а ті кошти, які залишились, були розподілені членами Конкурсної ради відповідно до набраних балів проектів.

До речі, є пропозиції від голів постійних комісії обласної Ради – Геннадія Мазура та Лариси Білозір – про збільшення фонду конкурсу ще на 10 млн грн. Їх мають розглянути на черговій сесії обласної Ради, яка пройде у червні.

Щодо тематики проектів-переможців 16 конкурсу, то члени Конкурсної ради зазначили, що цьогоріч найбільш актуальними були такі, як будівництво спортивних та дитячих майданчиків, капітальний ремонт вуличного освітлення, утеплення ФАПів, садочків та шкіл, проекти з енерго- та теплоощадності та ремонт будинків культури.


Ознайомитись з проектами-переможцями можна за посиланням https://vinrada.gov.ua/upload/files/Raznoe/peremozci161.pdf

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up