Одну вкрадену ікону знайшли, де ще дві — злодій не каже. Мовчить і про старовинні книги

Одну вкрадену ікону знайшли, де  ще дві — злодій не каже. Мовчить і про старовинні книги
Одну ікону вилучили в колекціонера, чи справді вона 16 ст., стане відомо після експертизи
  • Викрав три старовинні ікони XVI століття і чотири  книги старослов’янською мовою.
  • Зловмисника розшукали швидко.
  • Він назвав колекціонера, якому продав одну ікону, де ще дві — не каже.
  • Хто він?

Про крадіжку старовинних речей з квартири мешканки Жмеринки повідомила прес-служба обласної поліції. За інформацією, злодій забрав з помешкання три ікони XVI століття і чотири книги старослов’янською мовою, а також старий годинник.

Як вийшли на слід злодія? Де він зараз?

Затримували зловмисника за місцем його проживання, йдеться у повідомленні прес-служби. Сталося це тоді, коли він повернувся у місто через декілька днів після скоєння крадіжки.

Відео дня

Про факт крадіжки жмеринську поліцію повідомила потерпіла жінка. Як розповів начальник Жмеринського районного в відділу поліції Анатолій Присяжнюк, під час огляду помешкання слідчі встановили, що злодій проник у квартиру через вхідні двері, відкривши замок. Це міг бути хтось з тих, хто раніше навідувався до постраждалої.

Розпитали жінку про знайомих. Звернули увагу на 41-річного чоловіка. З’ясувалося, що за ним уже тягнеться шлейф кримінальних порушень: він має судимості за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, наркозлочини, крадіжки.

Його затримали тоді, коли повернувся у місто. Після скоєного виїхав зі Жмеринки на декілька днів.

Зловмисник  назвав поліцейським місцевого колекціонера, якому продав одну ікону і старий годинник. Колекціонер підтвердив, що купив ікону. На вимогу поліції, старовинну річ довелося повернути.

Запитую прес-офіцера поліції Ірину Добровольську, скільки грошей любитель старовини віддав за ікону. За її словами, заплатив приблизно півтисячі гривень.

—Де інші викрадені ікони і книги, чоловік не зізнається, — говорить Ірина Добровольська.

—Яким чином дізналися, що ікони XVI століття?

 На це запитання прес-офіцер каже, що так написано у заяві потерпілої жінки.

—Ікона знаходиться у поліції як речовий доказ, її передадуть на експертизу, тоді дізнаємося, чи відповідає дійсності той час написання ікони, про який повідомила її власниця, — говорить Ірина Добровольська.

У повідомленні поліції сказано, що зловмисника затримали. Насправді йдеться про затримання процесуальне, а не фізичне.

—Скоєний злочин не належить до тяжких, — пояснила прес-офіцер. — Тому підозрюваного не взяли під варту, він перебуває на волі.

Кримінальне провадження відкрито за частиною третьою статті 185 («Крадіжка»). За таке правопорушення передбачено покарання шляхом позбавлення волі на строк до шести років. Це з урахуванням попередніх судимостей підозрюваного.

Фото обласної поліції

Читайте також:

Свій лісок під Вінницею… Що вирішить суд — поверне громаді чи залишить у приватній власності?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергей Васильчук

    Попал бы это злодей в руки к операм лет десять назад, то думаю он рассказал не только про этот факт и очень быстро вспомнил бы где другие краденные вещи!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up