Новорічні ялинки: Де і за скільки можна купити в Вінниці, як вибрати гарну

Новорічні ялинки: Де і за скільки можна купити в Вінниці, як вибрати гарну

На календарі — перший день зими, і є «офіційний» привід подумати про новий рік. Ялинкові базари обіцяють відкрити 14 грудня. А поки редакція «20 хвилин» підготувала поради, як вибрати гарну ялинку.

 

Лісництва України днями офіційно розпочали продаж хвойних до Нового року. У роздрібній торгівлі дерева обіцяють після 14 грудня. В Вінниці лісову красуню можна буде купити найдешевше за 100 гривень.

Масштаби і попит

У лісництвах кажуть, що для новорічних потреб в Україні спеціально вирощують близько 18 мільйонів хвойних дерев.

Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства має для реалізації у 2017 році понад 300 тисяч ялинок.

Відео дня

— Лісові красуні для новорічних свят спеціально вирощуються на спеціалізованих шкілках та на землях, непридатних для лісівництва, — повідомили в прес-службі Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства. — Так, на 408 га плантацій шпилькових порід вирощується 1,2 млн. шт. ялинок та сосен.

Дивіться відео з порадами, як вибрати ялинку до Нового року:

Вартість ялинки

Оптові закупівлі:

В цьому році ялинку, в залежності від розміру, можна придбати в середньому за 75-100 гривень. Для цього достатньо завчасно звернутися до найближчого лісництва або держлісгоспу.

Продаж в роздріб:

Учасники ялинкового ринку говорять, що в роздробі на спеціалізованих ярмарках, з урахуванням всіх націнок, такі дерева коштуватимуть від 100 до 500 грн. Ціна залежатиме від висоти і пухнастості дерева, а також від того, продається воно на районному ринку чи в обласному центрі.

За попередніми підрахунками лісників і оптових продавців, роздрібні ціни цього року на такий товар будуть вище, ніж торік, - на підвищення вплинуло зростання цін на автомобільне паливо більш ніж на 20% і інфляція.

Продаж через інтернет:

Водночас приватні фірми вже почали роздрібну торгівлю новорічними деревами в інтернеті. Щоправда, їх товар – це хвойні елітних сортів і в спеціальних горщиках. Ціни коливаються від 1 000 грн до 2 500 грн. Деякі з підприємців вже кілька років поспіль освоюють практику доставки новорічних ялинок прямо до оселі, пропонуючи при цьому відра з піском та послуги з установки святкових дерев. Ціни на їх дерева стартують від 250 грн за штуку.

На що слід звернути увагу

У свою чергу лісники попереджають громадян, що при покупці дерева потрібно звернути увагу на його екологічну безпеку.

«Відпуск новорічних ялинок проводиться за цінами, сформованими лісогосподарськими підприємствами, з обов'язковим маркуванням штрих-кодом. Завдяки цьому можна визначити відповідність товару супровідним документам. Тому можна легко перевірити законність придбання новорічного дерева і виявити, чи не прибуло воно з екологічно небезпечної території», - зазначає Оксана Поліщук, прес-секретар Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства

Держпідприємства лісового господарства області облаштовують у лісництвах, в людних місцях майданчики для реалізації новорічних ялинок та сосен. Відповідно до рішення міської ради, у Вінниці також буде організовано торгівлю ялинками.

 

Штучні ялинки теж в моді

На ринках і в магазинах вже продають штучні ялинки. Їх вартість – від 169 до 800 грн залежно від висоти і пишності.

Також широко практикується здача штучних ялин і сосен в оренду. Наприклад, на одному з популярних сайтів безкоштовних оголошень ціни на оренду стартують від 50 грн за тиждень. Як бонус орендодавці пропонують новорічні прикраси.

Ведучий програми Життя без обману Олексій Душка розповів, як правильно обирати штучну ялинку і новорічні прикраси, аби бути впевненим у її безпечності:

Після 31 грудня

У лісництвах кажуть, що непродані дерева будуть відправлені на корм копитним тваринам. Також уточнюють, що кількість вирубаних дерев змінюється залежно від передбачуваного купівельного попиту.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up