Нові умови в’їзду в Україну. На кордоні посилили контроль для іноземців

Нові умови в’їзду в Україну. На кордоні посилили контроль для іноземців
  • Уряд посилив умови в’їзду в Україну для подальшого запобігання поширенню COVID-19. В першу чергу це стосується іноземців та жителів окупованих територій.

Відтепер іноземці можуть потрапити до України за умови негативного ПЛР-тесту. Він має бути зроблений не пізніше, ніж за 48 годин до в'їзду. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

— Були внесені зміни щодо перетину кордону.. Нами запроваджується, незалежно від того, з якої країни прибуває громадянин, всі повинні будуть надати довідку щодо проведеного тестування методом ПЛР, — зазначив Степанов.

Щоби потрапити в Україну, іноземці також повинні мати обов’язковий поліс страхування. Без полісу та тесту до України пускати не будуть.

Відео дня

Тим часом самоізоляцію скасували для українців, які приїдуть з окупованих територій на вакцинацію.

— Громадяни України, які підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону, та особи, які підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи “Вдома”. У разі неможливості встановлення мобільного додатка вони підлягають обсервації, — додають у МВС.

Які країни відкрили свої кордони для українців? 

На сайті МЗС регулярно оновлюються статуси усіх країн, щодо заборони/дозволу в’їзду іноземців.

Нині ситуація наступна:

Зеленим виділені країни, які відкриті для в'їзду. Жовті — в'їзд дозволений з посвідками. Помаранчевий — заборонений.

Пройдемося по країнах в які нині можлива поїхати.

Албанія, Болгарія, Єгипет, Сербія, США, Чорногорія — дозволяють в’їзд без будь-яких обмежень та тестування. 

Багамські острови — необхідно отримати дозвіл на сторінці агентства подорожей Багамських Островів. По прибуттю показати результати негативного тесту, якому не більше ніж 10 днів. 

Туніс — ПЛР-тестування по прибуттю та карантин від 7 до 14 днів.

Туреччина — українці проходитимуть на кордоні медогляд. Якщо виникнуть симптоми COVID-19, необхідно здати безкоштовний ПЛР-тест. Для в’їзду в країну потрібен страховий поліс на COVID-19. 
Хорватія — при перетині кордону необхідно показати негативний результат ПЛР-тесту, зроблений протягом останніх 48 годин до виїзду. Якщо без тестування - обов'язкова 14-денна самоізоляція

Також відкрили кордони для українців:

Північна Македонія, Білорусь, Велика Британія, Мексика, Республіка Корея, Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Бурунді, Сейшельські острови, Ліван, Словенія, Об'єднані Арабські Емірати, Ірландія, Мальдіви, Антигуа і Барбуда, Еквадор, Ямайка, Камбоджа, Коморські острови, Пакистан, Пуерто-Ріко, Сент-Люсія, Йорданія, Колумбія, Нігерія, Гана, Бахрейн, Перу, Пакистан, Сан-Томе, Прінсипі, Уганда і ЦАР.

Зазначимо, що перед купівлею квитків перевіряйте інформацію щодо умов в'їзду громадян України до інших країн. Інформація постійно оновлюється.

 

Читайте також:

Рекорд смертності. На Вінниччині минулої доби COVID-19 забрав 20 людських життів

Минулої доби від COVID-19 не врятували 333 людини. Дані на 23 березня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Mila Lyudmila

    А выезда есть
  • Helen Netrebsky

    А при повернені з Єгипту теж тест робити?
  • Инна Цитевич

    В Єгипет без прл???

    Инна Цитевич reply Инна Цитевич

    Взагалі то від є необхідним https://egypt.mfa.gov.ua/news/vimogi-do-plr-testiv-ukrayinskih-turistiv

  • Anna Annushka

    давно пора
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up