Нові деталі реконструкції Замостянської, яка вплине на все місто

Нові деталі реконструкції Замостянської, яка вплине на все місто
  • Вулиця Замостянська (колишня 50-річчя) кардинально зміниться.
  • Від Будинку офіцерів до стадіону «Локомотив» вже зняли старий асфальт, зрізали липи та скоро почнуть міняти колії, що вплине на все місто.
  • Чиновники прогнозують, що цей бульвар за два роки стане «золотим кілометром» Вінниці.

Цього року робітники з товариства «Шляхбуд» оновлюють першу чергу вулиці Замостянської — від проспекту Коцюбинського до вулиці Стеценка. Наразі тривають підготовчі роботи.

Зокрема вже зроблено: демонтували старе покриття на бульварі, видалили старі липи, прибрали лавки та урни. Робітники замінили 500 метрів зливової каналізації та 400 метрів водогону вздовж бульвару.

У мерії розказали, які ж роботи будуть надалі та розповіли як будуть висаджувати дерева, яким чином мінятимуть колії без зупинки руху трамваїв та що унікального з’явиться на Замостянській. Коротко по черзі:

Відео дня

КОЛІЇ. Уся колія буде облаштована на плитах по тому принципу, як було на площі Гагаріна. Трамваї будуть їздити з меншою вібрацією та спричиняти менше шуму.

ЗРОБЛЯТЬ РЕВЕРС. Аби замінити рейки транспортники запустять реверсний рух. У «Вінницькій транспортній компанії» кажуть, що додаткову колію для реверсу закінчать прокладати через бульвар до 4 липня. По проекту ці роботи займатимуть 130 днів, але транспортники обіцяють працювати швидше.

БІЛЬШЕ ДЕРЕВ. Заплановано висадити в два рази більше зелені, ніж раніше було на бульварі. Орієнтовно, це 400 дерев. Тут хочуть посадити граби, клени та інші листяні породи. Від сакур відмовилися, адже вони дають мало затінку.

ЗУПИНКИ. На проїжджій частині будуть підвищені переходи довжиною 31 метр. Тобто, тротуар та дорога будуть на одному рівні в місці зупинки трамваю. Це створить додаткові зручності людям з інвалідністю та батькам з візками для посадки в низкопідлогові трамваї.

ВЕЛОДОРІЖКИ. Велосмуги хочуть облаштувати на дорозі, по обидві сторони. А тротуар стане ширшим для пішоходів, що за намірами чиновників, збільшить популярність цієї вулиці серед вінничан. А отже - стане поштовхом для розвитку комерції на цій вулиці.

Такою плиткою вкладуть пішохідну зону бульвару. Сіре каміння — для колії

МЕНШЕ ПЕРЕЇЗДІВ. Крізь бульвар машини зараз можуть проїхати у семи місцях. За проектом кількість переїздів буде скорочена. Залишать проїзд для авто тільки на вулиці Янгеля, Острозького та Стрілецькій.

Це створить додаткову безпеку для городян, що будуть прогулюватися бульваром. Між частинами бульвару будуть підвищені переходи, як це зробили на проспекті Космонавтів та на вулиці Андрія Первозванного.

Урбаніст зі Швейцарії Урс Томанн (зліва) назвав проект реконструкції Замостянської «близким до ідеалу»

Фініш всіх робіт на Замостянській запланований на 2019 рік. За словами міського голови Сергія Моргунова ця вулиця стане «золотим кілометром» — місцем затишку та комфортного проживання для городян.

— Фактично, це генеральна репетиція вулиці Коцюбинського та приклад як правильно підходити до облаштування простору в тих чи інших частинах міста.

Про ціну

Реконструкція Замостянської є найдорожчим об’єктом за останні кілька років. Його кошторисна вартість 183,8 мільйона гривень. І це фінансування розподілили таким чином:

  • 100 мільйонів гривень (54,4%) дає Держфонд регіонального розвитку
  • 83,8 мільйона гривень (45,6%) виділяють з бюджету Вінниці.

Але завдяки аукціону на «ProZorro» остаточна вартість реконструкції може зменшитися.

Проект розділили на два роки:

  • у 2018 році хочуть зробити 1-у чергу Замостянської: від Будинку офіцерів до вулиці Стеценка. Завершення робіт за договором має бути до 26 жовтня 2018 року.
  • у 2019 році хочуть зробити 2-у чергу Замостянської: від Стеценка до Стрілецької.

Відповідно розділили й фінансування. Першу чергу реконструюють за 74,7 мільйона гривень. Генпідрядником є товариство «Шляхбуд».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Тонечка Гончарук

    А чи продумали під'їзд та стоянку для весільних кортежів?
  • З.А.Глядач

    "бульвар за два роки стане «золотим кілометром» Вінниці."

    А він ще не став "золотим"?
  • Ксения Окунева

    Добре, що  переміг здоровий глузд - сакури там ні до чого.
  • Алекс

    Заодно привести в порядок Центральний городской стадион и сделать нормальным и освещение и прилегающую территорию
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up