Ніч Європи: виступ Злати Огнєвич та що ще цікавого підготували для вінничан?

Ніч Європи: виступ Злати Огнєвич та що ще цікавого підготували для вінничан?

У суботу, 18 травня, вінничани святкуватимуть День Європи. На гостей чекатимуть різноманітні розваги та яскраві локації. Не менш цікаву програму підготували і в рамках проекту «Ніч Європи». 

На майдані Незалежності  о 21 годині очікується виступ відомої української співачки Злати Огнєвіч. Також тут будуть розміщені світлові просторові інсталяції в рамках проекту «Мелодія повітря». 

На площі Європейській о 21 годині в рамках проекту «Ніч Європейського кіно» бажаючі зможуть переглянути під відкритим небом кінострічку «Чесна людина» (Франція).

Кінотеатр «Родина» підготував проект «Ніч Європейського кіно». Тут покажуть комедію «Зустріч однокласників» та драму «Гірська жінка: На війні».  Початок сеансів о 21:00, 23:00, 01:00 годині.

Відео дня

Для любителів різноманітних екскурсій діятиме проект «Ніч музеїв» від Центру історії Вінниці

— Цьогоріч проект "Ніч музеїв" від Центру історії Вінниці - це 5 захопливих локацій з інтерактивними екскурсіями. Кожна з програм - нова, цікава, інтерактивна. Зареєструватись на екскурсії можна на сторінці Центру історії Вінниці. Варто поспішити, місця є на всі програми, однак для командної екскурсії у вінницьких катакомбах реєстрація вже закрита, — зазначила  заступниця директора Центру історії Вінниці Олеся Коваль.

Локації:

  1. Вперше для екскурсантів свої двері відчинить садиба Львовича по вул. Симона Петлюри 15,
  2. вперше у вінницьких катакомбах екскурсія проводитиметься для відвідувачів у форматі інтерактивної вікторини,
  3. вперше в Кафедральному соборі Преображення Господнього можна буде піднятись на дзвіницю та побачити панораму нічного міста,
  4. вперше нічною локацією стане Храм Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ, де на запрошених чекатиме фантастичний концерт старовинної української музики від гурту "Хорея Козацька",
  5. вперше в музеї моделей транспорту покажуть колекцію зорельотів всесвіту Star Wars та багато іншого.

Справжній музейний перфоманс «Столична ніч» влаштують у апартаментах Боруха Львовича.  Це одна з найкращих садиб Вінниці і вона вперше відчинить свої двері вночі. Екскурсанти матимуть нагоду поринути в атмосферу метушні буремного часу Тимчасової Столиці УНР. Екскурсії триватимуть з 00:00 до 03:00 (тривалість екскурсії - 30 хв).  

На усі екскурсії, які організовує Центр історії Вінниці можна зареєструватися на сторінці. 

У літературно-меморіальному музеї  ім. М. Коцюбинського діятиме проект «Літературна субота Європейської ночі». На відвідувачів цієї локації очікують нічні інтерактивні екскурсії, проект «Музика у нічному музеї», виступи жіночого хору «Соломія». А також тут можна буде зіграти в улюблену гру  М.Коцюбинського «Більбоке». Початок нічних програм о 22:00, 23:00, 00:00, 01:00 год. 

«Нічна Вінниця: з висот і глибин» надасть ексклюзивну можливість піднятися на оглядовий майданчик вежі Артинова, звідки відкривається неймовірна панорама на вогні нічної Вінниці, а також відчути дух минулих століть та дізнатися, які секрети приховує місто. Екскурсійна прогулянка абсолютно безкоштовна, єдина умова: «Прийди сам і приведи з собою друга з-поза меж Вінниччини». Також на екскурсію можуть реєструватися туристи, які планують відвідини Вінниці у святковий вікенд. Заявка на реєстрацію обов’язкова ТУТ.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up