Незрячий вінничанин опанував професію масажиста і робить неймовірні масажі (Новини компаній)

Незрячий вінничанин опанував професію масажиста і робить неймовірні масажі (Новини компаній)

48-річний вінничанин Анатолій Процишин став одним з перших на Вінниччині незрячим масажистом, який професійно надає свої послуги.

20 років тому Анатолій Іванович працював вчителем біології в школі, мав чудовий зір і улюблене хобі – дзюдо. Але сталося те, що змінило його життя назавжди. Під час одного з тренувань чоловік отримав важку травму і назавжди втратив зір.

- Я готувався до всеукраїнських змагань з дзюдо і була сильна травма. Важка травма сітківки ока. Мені робили декілька важких операцій, але я все одно поступово втратив зір, - розповів Анатолій.

Втративши зір чоловік почав викладати у Вінницькій обласній загальноосвітній школі для дітей з вадами зору. Так працював майже 20 років, доки одного дня навчальний заклад не закрили.

- Школу закрили два роки тому, щоб розвивати напрямок інклюзивної освіти. Діти пішли у звичайні школи навчатися, а я залишився без роботи. Я десь рік походив на біржу праці, а тоді згадав про свою задумку ще з юності, коли я хотів стати масажистом, - пригадує чоловік.

Анатолій додає, що вже довгий час масажує своїх рідних та знайомих, однак професійних навичок, щоб заробляти улюбленою справою на життя, він не мав. За допомогою чоловік звернувся в Центр комплексної реабілітації людей з інвалідністю «Поділля».

- Анатолій Іванович став першим нашим випускником професії «масажист». Так вийшло, що в нас цієї професії не було, але ми зробили її індивідуально під нього, тому що в нього було дуже велике бажання, - розповів директор Центру «Поділля» Роман Штогрин.

Опановував навички професійного масажиста Анатолій Іванович два місяці. Навчався незрячий чоловік не лише у майстра масажу, а й в реабілітолога. Зі слів директора Центру «Поділля», викладачі Анатолія були вражені тим наскільки швидко він опановує тонкощі професії. За час навчання чоловік зробив понад сто масажів.

- Мені було дуже легко навчатися. Я людина сильно вмотивована. Мені цього хотілося. Перший раз, коли робив масаж руки трішки трусилися від страху. Але я дуже швидко опанував нерви. Мій вчитель був мною задоволений, - згадує навчання Анатолій.

Проте, як виявилося, найскладніше було не навчатися на масажиста, а знайти роботу. Директор Центру реабілітації "Поділля" Роман Штогрин розповідає, що доки знайшов робоче місце для Анатолія отримав більше десяти відмов від роботодавців. Після місяця марних пошуків взяти на роботу незрячого зголосилося керівництво фітнес-клубу «Атом». Керуюча закладу Марія зізнається, що сама вагалися чи приймати таке рішення, але врешті наважилася.

- Я хвилювалася про те, що доведеться бути цій людині нянькою, доведеться постійно її контролювати. Але в перший ж день я переконалася, що це абсолютно нормальна, повноцінна людина, якій ти один раз покажеш, де що знаходиться, куди йти і він все запам’ятав. Його дуже добре сприйняв колектив і клієнти, - розповіла керуюча.

Марія додає, що перш ніж радити клієнтам йти на масаж до Анатолія, спробувала сама.

- Я відчула, що дійсно він професіонал своєї справи. Після масажу в мене був надзвичайно гарний стан, гарне самопочуття. Я відчула на собі, що він чітко попадає в певні точки, промасажує їх і ти відчуваєш себе значно краще. Просто неймовірний масаж, - зазначає Марія.

У фітнес-центрі Анатолій працює більше місяця. Біля робочого місця масажиста зустрічає адміністраторка, щоб перевести через дорогу, а далі – чоловік вже сам. На рецепції Анатолій Іванович отримує ключі від масажного кабінету, перевдягається і готує кушетку до приходу клієнта.

Чоловік робить відновлюючий, оздоровчий, реабілітаційний, антицелюлітний та лімфодринажний масажі. У незрячого масажиста вже навіть є свої клієнти. Кожен сеанс він розпочинає з того, що «продивляється» м’язи.

- Він робить неймовірні масажі! Справді відчувається різниця між звичайним масажистом і незрячим. Спочатку він промацує всі м’язи руками, потім визначає де є проблемні зони і каже наприклад: «Тут м’яз напружений» або «Я бачу у вас тут щось турбує» і справді так і є. Масаж він робить дуже клопітливо. Мені дуже сподобалося, я ще прийду і пораджу знайомим, - розповіла відвідувачка фітнес-центру Тамара.

- Якщо є скарги на біль в хребті, я вправляю диски на місце. Це без проблем. Також буває м’яз в такому тонусі, що аж болить. Його треба знайти, витягнути і затиснути, щоб до нього прийшов притік крові, - додає Анатолій.

Працівники фітнес-центру помітили, що відвідувачки, які соромилися піти на масаж, наприклад, через проблеми із зайвою вагою без проблем розслабляються на сеансах у Анатолія Івановича.

- В людей з вадами зору набагато сильніші тактильні відчуття. Тому мені хотілося спробувати. В його кабінеті дуже легко розслабитися, я про все забуваю і просто лежу, - зауважила клієнтка Неллі.

Анатолій наголошує, що для нього в радість, коли вдається допомогти людині.  

- Мені подобається, коли людина приходить і скаржиться на біль, а я роблю масаж і їй стає легше. Клієнт отримує задоволення і я задоволений, - посміхається чоловік.

Розрядити обстановку під час масажу клієнтам допомагає і невимушена розмова. Адміністраторка закладу Маргарита каже, що Анатолій Іванович, завжди знає, що сказати і як пожартувати.

- В нього дуже тонкий гумор, він смішно жартує. Також він говорить компліменти, навіть попри те, що він не бачить. Наприклад він підходить, торкається моєї руки, вітається і каже: «Маргарита, ти сьогодні дуже добре виглядаєш». Мені так приємно це чути, - розповідає адміністраторка.

Анатолій Іванович каже, що вже встиг подружитися з молодими колективом фітнес-центру. Тому після сеансів масажу не поспішає додому, а залишається попити з колегами каву, або позайматися на тренажерах.

- Вони всі молоді, амбіційні, толерантні, з ними приємно і про життя поговорити, і пожартувати, - каже чоловік.

Повернувшись додому та трохи перепочивши, Анатолій Іванович робить масажі своїм домашнім.

- В мене дружина, дві доньки і син. Вони дуже радіють, що роблю їм масажі, - поділився масажист.

Анатолій Іванович каже, що щасливий від того, що кожного дня виходить з дому, йде на роботу, спілкується з трудовим колективом та клієнтами, займається улюбленою справою і може забезпечити свою сім’ю.

- Я отримав свою першу зарплатню, в мене стільки було радості, ніби мені мільйон дали! - каже чоловік.

Зараз Анатолій Іванович обслуговує два-три клієнта на день, однак сподівається, що з часом буде більше, тому запрошує всіх охочих до себе на сеанс.

- Я так скажу: якщо людина себе любить, вона має ходити на масаж раз на тиждень. Тому всіх запрошую, - посміхається Анатолій.

Нагадаємо, на Вінниччині реалізовується проект з соцільного супроводу для людей з інвалідністю під час їхнього працевлаштування. Одним з 15-ти учасників проекту став Анатолій Процишин. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up