Nextbike у Вінниці! По місту встановлюють станції велопрокату

Nextbike у Вінниці! По місту встановлюють станції велопрокату
  • Система муніципального велопрокату на цьому тижні запрацює у Вінниці.
  • Наразі робітники встановлюють станції Nextbike, де орендувати велосипед можна за допомогою смартфону. Усього буде 120 «двоколісних».
  • Також у матеріалі про місця розташування станцій та ціна прокату

Nextbike — мережа велопрокату, яка вже працює у Львові, Києві та Харкові, незабаром почне працювати у Вінниці. Городяни зможуть орендувати велосипеди через смартфон з 15 станцій прокату, які ставлять в густонаселених районах. Загалом буде доступно 120 велосипедів.

Усе це вже привезли з Німеччини та почали монтаж обладнання, про що розказав співзасновник «Некстбайк Україна» Остап Буденкевич.

— Вже завтра (4 жовтня - авт.) на стійки, які є на Вишеньці, будемо ставити велосипеди. А брати велосипеди можна буде тоді, коли всі стійки змонтуємо та запустимо мережу. Орієнтовно, це буде на цьому або наступному тижні, — казав Буденкевич. На питання про презентацію системи Nextbike для вінничан, чоловік відповів, що цим буде займатися вінницька мерія.

Відео дня
Остап Буденкевич і працівники «Некстбайк Україна» разом з велосипедами для Вінниці / Фото з фейсбуку  

Самі велосипеди німецького виробництва, з низькою рамою, мають три передачі. Під рулем невелика корзина, ліхтар. Раніше, керівник розвитку велоінфраструктури у Вінниці Андрій Сорокін розповів, що велосипед простий в користуванні, добре їде вгору та комфортний.

Велосипеди nextbike / фото з фейсбуку Андрія Сорокіна

— Зараз робітники встановлюють стійки велопрокату. Вже поставили на Західному автовокзалі, біля Техуніверситету на Хмельницькому шосе, на перехрестях Космонавтів, 600-річчя, Ващука з Келецькою, на Урожаї. Роблять по п’ять в день. Велосипеди також вже є, вони зараз знаходяться на складі Вінницької транспортної компанії, — сказав Сорокін.

Робітники монтують станцію на площі Європейській. У їх планах поставити за сьогодні 5-8 станцій прокату

Нагадаємо, розрахунок за оренду велосипеду буде автоматичним. Тобто, ви реєструєтесь в системі Некстбайк, прив'язуєте банківську картку, з якої будуть списувати кошти за користування велосипедом. Його можна буде взяти на станції, відсканувавши через додаток в смартфоні QR-код.

Реєстрація на сайті www.nextbike.ua

Завантажити додаток для смартфонів можна за посиланням: для Android, для iOS

Змонтована станція на Урожаї

Розташування станцій:

1. Перехрестя вулиць М. Ващука – Келецька; 2. Західний автовокзал (Хмельницьке шосе, 107); 3. ВНТУ (Хмельницьке шосе, 95); 4. Перехрестя Келецька – проспект Космонавтів; 5. Парк Дружби народів (вул.. Андрія Первозваного); 6. Перехрестя вулиць Келецька – 600-річчя; 7. Електромережа (вул.. Пирогова); 8. Ринок «Урожай»; 9. проспект Коцюбинського (Петроцентр); 10. Площа Європейська; 11. Перехрестя вулиць Стрілецька – Київська; 12. Центральний автовокзал (вул.. Київська,8); 13. Площа Перемоги (біля Будинку офіцерів); 14. Перехрестя вулиць Брацлавська - Замостянська; 15. Залізничний вокзал (площа Привокзальна,1).

Ціни за оренду

Тарифи, правила користування та посилання, аби завантажити додаток — усе є нанесено на поверхні терміналу, які є поряд з кожною стійкою.

Детально про роботу прокату: Велопрокат за ціною проїзду в транспорті скоро буде у Вінниці. Подробиці проекту

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Роман Кот

    Чекайте на статтю про розкрадання , вандалізм та недбале відношення до вело
  • Петров Пётр

    Идея хорошая, но цена большая.
  • Сергій

    Зимой особо не покатаешься...

    Валерий Чудновский reply Сергій

    Взимку велосипедів і не буде.
    Їх забиратимуть на склади та повернуть навесні.
    Тому, орієнтовно, користуватися цим велопрокатом можна буде до перших морозів - десь до середини листопада.
    Ось тут є більше інформації: https://vn.20minut.ua/Podii/veloprokat-za-tsinoyu-proyizdu-v-transporti-skoro-bude-u-vinnitsi-podr-10724535.html

  • Artem Bondarenko

    Во Львове и вообще везде отлично работает
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:39 Подружжя Остапенків поховали. Їх син і ще двоє постраждалих хлопців — стабільні 13:13 Шукають молодого хлопця, якого підозрюють у крадіжці photo_camera 12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up