Не лише спирт: вінничанам розповіли, чим можна вбити вірус на поверхні

Не лише спирт: вінничанам розповіли, чим можна вбити вірус на поверхні
  • Як правильно проводити дезінфекцію через COV1D – 19, розповіла головний державний санітарний лікар Вінницької області Валентина Зайцева.
  • Вона також назвала дезінфікуючі препарати крім спирту, які знезаражують вірус.

Серед таких препаратів санепідеміолог називає: «Хлорамін»,  «Полідез», «Бланідас 300», «Бланідас Актив», «Хлор Ліквід», «Бланідас оксідез», «Санікон», «Саніфект», «Санідез». 

— Крім перерахованих дезенфікуючих засобів можна використовувати й інші, але в інструкції до використання має бути передбачено знезараження вірусних агентів. Використання деззасобів необхідно проводити згідно із вказаними в інструкції параметрами та Свідоцтва про державну реєстрацію деззасобу, —зазначила Валентина Зайцева. 

Рекомендації як проводити дезінфекційних заходів з недопущення поширення випадків COV1D – 19

Відео дня
  • Для дезінфекції потрібно протирати або зрошувати гідропультом або розпилювачем рідини. Норми витрат робочого розчину вказані в інструкціях до препаратів. 
  • Після закінчення дезінфекційної експозиції (витримки) закриті приміщення потрібно провітрити протягом 15 хвилин та ретельно промити водою до зникнення запаху.
  • Персонал, який виконує роботи із застосуванням робочих розчинів деззасобів, повинен мати індивідуальний засоби захисту - халат, косинка/шапочка, одноразові гумові рукавички, респіратор, взуття, що підлягає дезінфекції. 
  • Після проведення дезінфекції необхідно зняти гумові рукавички і обробити руки спиртовим антисептиком.

 

Як зробити власний засіб дезінфекції – інфографіка

 

 

Найпоширеніші запитання про коронавірус і відповіді на них - ZAXID.NET

 

Читайте також:

Свіжі дані по коронавірусу: в Україні вже 804 хворих, у Вінницькій області — 51 випадок

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Оксана

    Вибачте чому ганьба?Коронавірус це вірус який ще не вивчений,тому захворівшим людям треба допомога як медична,так і психологічна а не ганьба
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up