Називають «дідусь та бабуся»: Марійку та Варвару влаштували до патронатної сімʼї

Називають «дідусь та бабуся»: Марійку та Варвару влаштували до патронатної сімʼї
  • У Вінниці влаштували до патронатної родини Марійку та Варвару. Дівчаткам чотири та шість років. Упродовж трьох місяців, до стабілізації психоемоційного стану їхньої матері, сестрички проживатимуть у родині Ганни Олександрівни Чернюк.

За словами начальниці Служби у справах дітей Людмили Шафранської, рідна мати дівчаток надала згоду на влаштування їх до патронатної родини. Якщо за цей час її стан стабілізується — сестричок повернуть назад до родини.

— Через складні життєві обставини сестрички тимчасово не мають можливості проживати разом з матір’ю та потребують отримання послуг, спрямованих на реінтеграцію дітей у сім’ю. Ми вдячні Ганні Олександрівні, яка погодилася взяти на тимчасове виховання цих чудових сестричок, — додає Людмила Шафранська.

Ганна Чернюк вже вдруге стала патронатною вихователькою. Близько року тому вона взяла під опіку хлопчика. Тепер — двох сестричок. Коли дізналася, що є така можливість — навіть не задумувалася, чи варто це робити, розповідає жінка.

Відео дня

— Я сама виховала двох доньок. У мене вже є онуки та правнуки. Тепер у нас з чоловіком з’явилося ще двоє онучок — Марійка та Варвара. Вони нас так і називають — дідусь та бабуся, — додає патронатна вихователька.

Угода з патронатними вихователями підписана на три місяці. За необхідності її продовжать до шести місяців.

У Вінниці, нагадаємо, впроваджують послуги патронат над дитиною з сімей, які потрапили у складні життєві обставини.  

 

Читайте також:

На Вінниччині шукають патронатних вихователів. Обіцяють гарні гроші

У «Вікні життя» протягом карантину залишили двох немовлят

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up